Bulvár

Beperelte a barátait, mert hiába lottóztak közösen, nem adtak neki a nyereményből

rtl.hurtl.hu

2022. május 2. 14:01

A társaság tagjai fejenként 62500 dollárt (17,4 millió forint) tehettek zsebre, ha barátjukat is bevették volna, akkor csak 58800 dollár (16,3 millió forint) jutott volna mindenkinek.

Egy kanadai férfi tizenhat barátját perelte be, akikkel évekig együtt lottózott – írta a 24.hu

Az Windsorban élő Philip Tsotsos egy autóalkatrész-kereskedésben dolgozott, ott indították el munkatársaival a közös lottós csoportot. Később otthagyta a céget, és pizzafutár lett, de exkollégáival továbbra is együtt vásárolták meg a szelvényeket.

Tavaly októberben a közösségi oldalakon meglátott egy fotót: 

a képen az egyik volt kollégája egymillió kanadai dolláros (280 millió forintos) lottónyereményt jelző „csekket” tart a kezében, a feliraton az látható, hogy egy tizenhat fős csoport nyerte az összeget.

Philip Tsotsos lett volna a tizenhetedik.

A férfit azért hagyták ki az osztozkodás során, mert a közösbe bedobott pénzek tekintetében 30 dollár mínuszban volt. Tartozása miatt a többiek úgy döntöttek, Tsotsos nem kaphatja meg a részét a nyereményből. 

Fejenként 62500 dollárt (17,4 millió forint) tehettek zsebre, ha barátjukat is bevették volna, akkor csak 58800 dollár (16,3 millió forint) ütötte volna a markukat. 

A pizzafutár beperelte a társait. Azt mondta, korábban is előfordult már, hogy nem mindig fizették ki azonnal a szelvényeket, de a közös lottózás hitelrendszerben működött, és ő mindig kifizette a tartozásait.

Nyitókép: Kanadai lottózó – Getty Images

#Bulvár#lottó#nyeremény#szelvény

Címlapról ajánljuk