Bulvár

Szándékosan zuhant le a repülőjével, hogy minél több lájkot kapjon a YouTube-on

rtl.hurtl.hu

2022. április 22. 7:43

El is vették a kattintásvadász pilóta repülési engedélyét.

Elvették Trevor Jacob repülési engedélyét az amerikai hatóságok, miután a férfi szándékosan lezuhant a repülőgépével, és az erről készült videót feltöltötte a YouTube-ra. A felvétel három hónapja került fel a portálra, azóta nagyjából 1,88 millióan nézték meg.

A New York Times szerint a férfi azt állította a videóban, hogy egy motorhiba miatt zuhant le a gép, az USA repülési hatósága, az FAA szerint viszont szándékosan rendezte meg Jacob a balesetet. A neki küldött levélben azt írták: körültekintés, ítélőképesség és felelősség nélkül járt el, amikor úgy döntött, hogy kiugrik a repülőgépből ejtőernyőjével.

A videót számos repülési szakértő is kritizálta. Arra is rámutattak, hogy a férfi nem próbálta meg szabályszerűen újraindítani a motort, segítséget hívni, vagy alternatív leszállóhelyet keresni, mielőtt kiugrott a gépből.

Ráadásul az egész repülés alatt ejtőernyőt viselt, holott korábban ez nem volt szokása. Abban viszont senki sem kételkedett, hogy az 1940-es évekből származó gép tényleg ramaty állapotban volt: ezért valóban lehetséges, hogy problémák lehettek a motorjával.


Nyitókép: Trevor Jacob / YouTube

#Bulvár#repülő#youtube#zuhanás#hatóság#engedély#usa

Címlapról ajánljuk