Bulvár

Két teljesen kifejlett pénisszel született egy brazil baba, a nagyobbikat eltávolították az orvosok

rtl.hurtl.hu

2022. április 21. 18:02

A kórház tájékoztatása szerint a műtét gond nélkül zajlott, a sebészek teljesen le tudták választani a baloldali hímtagot.

A Sao Paolói kórház szülészeti klinikáján egy ritka születési rendellenességgel jött világra egy kisfiú. A kicsi két pénisszel született, a rendellenességet diphalliának hívják, ami szó szerint dupla péniszt jelent. Átlagosan hatmillió születésre jut mindössze egy ilyen eset, így igencsak ritka, amikor ilyen esetet dokumentálnak.

A Sao Paulo-i Szövetségi Egyetem orvosai eredetileg a ma már kétéves kisfiú jobb nemiszervének eltávolítását tervezték, de a sebészek úgy döntöttek, hogy a balt vágják le, mert az édesanyja szerint a kicsi a jobboldalit használta vizelésre.

Az esetről beszámoló Asianet megjegyzi, hogy nem mellesleg a baloldali nemiszerv volt a nagyobb.

A vizsgálatok kimutatták, hogy bal hímtagját nem tudta megfelelően használni, mivel a húgycső túl szűk volt ahhoz, hogy a vizelet áthaladjon rajta. A kórház tájékoztatása szerint a műtét gond nélkül zajlott, a sebészek teljesen le tudták választani a baloldali hímtagot.

A Journal of Pediatric Urology című folyóiratban megjelent tanulmány nem részletezte, hogy az orvosok miért vártak két évet a műtéttel.

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#Bulvár#brazília#baba#pénisz#születés#műtét

Címlapról ajánljuk