Bulvár

„Senki nem szól bele, mit és hogyan csinálok” – Istenes Bence visszatért

Sallós-Kovács LucaSallós-Kovács Luca

2022. április 19. 10:00

A műsorvezető néhány hónapnyi szünet után újra belevetette magát a munkába, és elárulta, min dolgozik jelenleg.

Istenes Bence számára a 2022-es év eleje az elcsendesülésről szólt. A műsorvezető szilveszterkor elindult az El Caminón, hogy egy kicsit befelé forduljon, feltöltődjön és megtalálja a lelkét, amit saját bevallása szerint a sok munka és a társadalmi elvárások közepette elvesztett.

Nyugalomra és csendre vágyom. Szeretném meghallani a belső hangomat. Nincs dráma, csak egy kis időre van szükségem

– írta januári posztjában.

 

Bence azóta visszatért, kiderült, hogy ő fogja vezetni az RTL Klub vadonatúj, Tehetség első látásra című showműsorát, és kedden debütál IstenEst című műsorának harmadik évada a YouTube-on, valamint az összes podcast csatornán.

A műsorvezető az IstenEst tíz részből álló új évadáról elárulta, a kedd esténként jelentkező adások sokkal inkább a beszélgetésekre lesznek kihegyezve, mintsem a vizuális tartalmakra, hogy azok számára is élvezhető legyen, akik csak hallgatják.

A podcast adásokban az internet népét lázban tartó heti aktuális témákról beszélgetünk majd, amiről beszélnek az emberek, ami minket érint vagy velünk történt. Ez lehet tévéműsor, zene, közélet, bármi.

Minden egyéb plusz tartalom, ami „Late Nightosabb”, legyen szó zenélésről, prankekről vagy játékokról, külön videóként kerülnek majd fel a videómegosztóra.

 

További újítás, hogy új arcok is feltűnnek majd a műsorban.

Az első adásban többek között Pumped Gabo is benne lesz. Ő még nem szerepelt az IstenEstben, illetve lesz még egy-két olyan ember, akit szeretnék kipróbálni

– árulta el a műsorvezető.

Aggodalomra semmi ok, a megszokott szereplők is visszatérnek, így Fluor Tomi, Járai Máté, Marics Peti és Kovácsovics Fruzsi is gyakran láthatóak lesznek az új részekben.

Fluor Tomi, Marics Peti, Járai Máté és Istenes Bence az IstenEst forgatásán

Bence az IstenEst kulisszáiról is elárult néhány részletet, így kiderült, hogy a tartalmi stáb két tagból áll, egy szerkesztőből és a műsorvezetőből, aki egyben a vágója is az epizódoknak. Rajtuk kívül természetesen több technikai stábtag is dolgozik az adásokon, az operatőröktől elkezdve a social munkatársig, aki nemrég került a csapatba. Az egyes részek rendkívül gyors tempóban készülnek, ugyanis hétfő esténként rögzítik őket, kedd este pedig már élesednek is, így Bence éjszaka dolgozik majd a vágással.

Nekem ez egy játszótér, ahol a szórakoztatás a cél. Ez a platform az, ahol a legszabadabban lehet szórakoztatni. Ahol senki nem szól bele, mit és hogyan csinálok. Én hozom meg a döntéseket, így mindenféle elvetemült ötletemet meg tudom csinálni

– mesélte a műsorvezető, aki törekszik rá, hogy a szórakoztatás mellett gondolatébresztő, komolyabb témákat is feldolgozzanak a harmadik évadban.

„Az is a podcast célja, hogy izgalmas dolgokról beszélgessünk, és sok olyan témát is megvitassunk, ami gondolatokat tud ébreszteni másokban. Szeretnénk eggyel mélyebb, akár közéleti témákat is boncolgatni ebben az évadban, amik esetleg irányt tudnak mutatni, vagy bemutatják egy olyan területét az életnek, amivel a nézők korábban még nem találkoztak.”

Oszvald Marika, Till Attila, Fluor Tomi és Istenes Bence az IstenEst forgatásán

Az immár jelentős méretű, kimondottan aktív közönséggel bíró IstenEst jelenlegi formája a műsorvezetőnek nem kevés munkájába és erőforrásába került:

Nekem ez egy izgalmas építkezés volt, egy saját befektetés, amibe rengeteg pénzt toltam bele. A karantén évadot és az első szériát is a saját pénzemből finanszíroztam.

„Azt látom, hogy nem nagyon van ilyen a piacon. Vannak a tizenéveseknek szóló tartalmak, és az olyanok – amit például én is nézek, amit az én közönségem is fogyaszt –, amik sokkal komolyabbak. Ennek a húszas évei végén, harmincas, vagy akár negyvenes éveiben járó korcsoportnak a szórakoztatására nem nagyon tudok más könnyed, humoros, de mégis izgalmas gondolatokat közvetítő tartalmat a neten. Szerintem ennek ez a titka”

– mesélte, majd hozzátette, hogy a tévézés ettől függetlenül ugyanolyan fontos szerepet tölt be az életében.

Ez nyilván teljesen más platform. Más közönségnek szól, más tartalmat fogyasztunk a neten, más megy a tévében. A kettő nagyon különbözik. Nyilván tévézni is nagyon szeretek, annak teljesen más izgalma van. Idén is lesz műsorom az RTL-en, a Tehetség első látásra.

 

A tavalyi Álarcos énekes után idén vadonatúj showműsorral visszatérő Bence elárulta, miben lesz más a Tehetség első látásra a korábbi műsorvezetéseihez képest:

A legtöbb műsorban, amit eddig vezettem, volt zsűri, mentorok vagy nyomozók. Ebben most nincs. Utoljára a Hagyjál főzni és a Survivor volt ilyen, de azok már elég rég voltak. Most nem lesz olyan, hogy velük vagyok interakcióban, emiatt egy kicsit más lesz az én szerepem és a feladatom, így kicsit más lesz a hangulata és a dinamikája is a dolognak

– mesélte.

Istenes saját bevallása szerint mindig örül az új lehetőségeknek és műsoroknak, sőt kimondottan igényli is a változatosságot:

Szeretem az újdonságokat. Én azért elég gyorsan kiégek, hogy őszinte legyek. Ezért mindig örülök, amikor új dolgot kezdünk el csinálni. Ez mindig új kihívás, abban pedig van egyfajta izgalom.

 

Ha rejtett tehetséged van, amit szívesen megmutatnál mindenkinek, vagy jók a megérzéseid, és simán ki tudnád találni egy emberről – akár a kinézete vagy egy-két mondata alapján –, hogy miben tehetséges, jelentkezz a Tehetség első látásra című műsorba, mert akár 10 millió forintot is nyerhetsz!

#Bulvár#interjú#istenes bence#istenest#Tehetség első látásra#műsorvezető#el camino#visszatérés

Címlapról ajánljuk