Bulvár

Munkásszállón lakott és buszjegyre sem költött – a nehéz kezdetekről vallott Rácz Jenő

rtl.hurtl.hu

2022. április 8. 7:53

Volt, hogy 6-8 emberrel lakott együtt egy fűtetlen szobában.

A Konyhafőnök zsűritagja a Life TV Összezárva Hajdú Péterrel című, péntek este adásba kerülő műsorában mesélt a nehéz kezdetekről. Akkor még nyoma sem volt a mostani stabil anyagi helyzetnek, minden fillért be kellett osztania – erről a Blikk írt részletesen.

Mindent felmondtam Angliában, majd elindultam. Annyira spóroltam, hogy hónapokig munkásszállón éltem. Hatan vagy nyolcan laktunk egy szobában, a fürdőszoba meg közös volt a folyosón. Jéghideg volt, sokszor láttam a leheletemet a szobában. Az összes pénzemet kivettem, ami nagyjából 8000 euró volt

– mondta a sztárséf. Ez egyébként még s mostani gyenge forintárfolyam mellett is alig több mint 3 millió forint. Rácz Jenő arról is beszélt, hogy buszjegyet sem vett, mert nagyon drága volt, ezért minden nap 35-40 percet gyalogolt a munkába a mínusz 20 fokos hidegben.

Koppenhágában egy három Michelin-csillagos étteremben volt gyakornok, ám ezért nem kapott fizetést. Egy munkásszállón lakott, ahol egy emeletes ágy tetején aludt. A pénzét és az iratait mindig a zsebében tartotta, nehogy alvás közben kirabolják. Jenőnek azonban egy idő után elege lett a dániai hidegből.

Egy hatalmas hóvihar után felütöttem a világtérképet, mivel meleg helyre szerettem volna menni. Tudtam, hogy Szingapúr tele van jó éttermekkel. Ekkor már nem volt sok pénzem. Elindultam vízum nélkül, turistaként, erre tettem fel mindenemet

– mesélte. Az ázsiai országban aztán megalapozta a hírnevét, később pedig a sanghaji Talan Tabler étterem neki köszönhetően kapott Michelin-csillagot.

Nyitókép: RTL Sajtóklub

Címlapról ajánljuk