Bulvár

„Vigyázniuk kellett volna rám” – órákig ült meztelenül Alicia Vikander egy forgatáson

Hamberger DávidHamberger Dávid

2022. április 8. 19:04

Mondhatjuk, hogy az Ex Machina és a Tomb Raider sztárja jártas a témában, ugyanis már 20 évesen, az első nagyobb filmes munkájában is volt olyan jelenete, amikor fedetlenül kellett megmutatnia bájait. Az Oscar-díjas színésznő most kitálalt – azt állítja, egyes forgatásokon nem kezelik diszkréten a meztelenséget.

A soft porn jelenség ma már egyáltalán nem idegen a filmes világban. Szinte mindig szembejön egy-egy olyan jelenet, ahol félmeztelenül, vagy az intim részeket kitakarva szerepelnek a szereplők. Ez a nézők számára már-már természetesnek számít, de abba talán kevesen gondolnak bele, hogy milyen körülmények között készülnek ezek a jelenetek.

A svéd sztár, Alicia Vikander most a Harper’s Bazaarnak adott interjújában mesélt arról, hogy min kellett keresztülmennie karrierje elején.

Mindenki el volt foglalva a saját dolgával, miközben egy színész meztelenül ült a díszlet közepén órákon keresztül. Hoznia kellett volna valakinek egy köpenyt, de nem hoztak. Később jöttem csak rá, hogy ez így nem volt rendben. Vigyázniuk kellett volna rám.


– emlékezett vissza Vikander egy meg nem nevezett film forgatására.

Szerinte ha létezik olyan, amikor egy színésznek nem lenne szabad improvizálnia, akkor az az intim jelenetek alatt van. Ilyen esetekben ragaszkodni kell a koreográfiához. Bár ki van békülve a testével és forgatott már több meztelen jelenetet is, számára még így sem könnyűek ezek a szituációk. Ezért is tartja fontosnak, hogy ilyen helyzetekben több figyelmet fordítsanak a színészekre a felvételek alatt. Az emlék kapcsán azonban kiemelte, manapság már sok forgatáson külön „intimitás-koordinátorok” ügyelnek a szexjelenetek biztonságára és a színészek komfortérzetére – de ez a pozíció még nem létezett a pályafutása kezdetén.

Pedig akkoriban sem volt hiány bevállalós jelenetekből. Alicia a filmes karrierje kezdetén 2010-ben a Tiszta című svéd szerelmi drámával robbant be a köztudatba. 

Az akkor 20 éves színésznő ebben a filmben meztelenkedett először, sőt az első szexjelenete is ekkor volt – Samuel Frölerrel, aki egy karmestert alakított.

Azóta pedig már több hasonló szerepet is bevállalt. Így ha valaki szeretné megtippelni, hogy vajon melyik filmre gondolhatott a színésznő, sok olyan jelenetet kell majd végignéznie, amiben Alicia nem bízza a nézők fantáziájára a dolgokat...

#Bulvár#alicia viklander#szex#színész#vallomás

Címlapról ajánljuk