Bulvár

A Times megírta minden idők legszürreálisabb gyászhirdetését

Mohos MátéMohos Máté

2022. április 5. 6:18

Fény derült a brit színésznő hátborzongató hobbijára.

Meghalt 95 éves korában June Brown brit színésznő, akit az Egyesült Királyság lakói leginkább az EastEnders című sorozatból ismerhettek. Ez a hír önmagában annyira nem érdekelhetné a magyar nyilvánosságot, de nem mehetünk el szó nélkül a gyászhirdetés mellett, amit a Times hozott le a színésznőről.

A cikk úgy indul, mint bármelyik hasonló: a címben leírják, hogy ki halt meg, és mikor, majd az első bekezdésben emlékeztetik az olvasót a leghíresebb szerepére: Brown évtizedekig játszotta egy mosoda vezetőjét a szappanoperában.

A második bekezdésben azonban ledobják az atomot. Ez a rész így szól:

Gyerekként semmi mást nem szeretett Brown jobban, mint bezárni egy nyulat egy kekszes dobozba, elgázosítani, amíg meg nem halt, aztán feldarabolni. „Manapság az emberek sikoltoznának ennek gondolatára”, mondta. „De mi nem voltunk szentimentálisak a mezei állatokkal. Imádtam a boncolást.”

Ezután a cikk zavartalanul folyik tovább, ismertetve a nő karrierjét és kapcsolatait. Az olvasó görget és görget, hogy további kontextus szerezzen a gyerekkori pszichopátia nyilvánvaló tüneteihez – de frusztráltan veszi tudomásul, hogy a nyulas-elgázosítós sztori csak afféle színes, mellékesen megemlített információ volt.

Szóval nyugodjon békében June Brown, valamint az összes általa meggyilkolt nyuszi is. Kellemes húsvéti készülődést mindenkinek!


Nyitókép: The Times

#Bulvár#times#horror#gyász#nyúl#húsvét#színésznő#boncolás

Címlapról ajánljuk