Bulvár

Édesapját gyászolja Szabó Győző – nyolcvanadik születésnapja előtt egy nappal hunyt el

Mohos MátéMohos Máté

2022. április 5. 6:39

A színész életében rövid időn belül ez volt a második tragédia: édesanyját két éve vesztette el.

„Talán az a legfájóbb része, hogy vasárnap lett volna nyolcvanéves. Nagy családi ebédet terveztünk erre az alkalomra, hogy megünnepeljük a kerek születésnapját és az én Jászai Mari-díjamat” – mesélte Szabó Győző a Blikknek édesapja haláláról.

A színész apja egy nappal a születésnapja előtt vesztette életét. Szabó Győző felidézte: még előtte egy nappal is beszélt vele telefonon, ekkor „jó formában volt, nem volt semmi baja.” Arról beszélt: hirtelen lett rosszul szívroham miatt, a mentősök pedig már nem tudták megmenteni.

Szabó Győző elmondta: „egy nagyon kedves barátom azt mondta, amikor részvétet nyilvánított, hogy most lettem felnőtt”. Eddig nem ismerte azt a régi bölcsességet, hogy akkor lesz igazán felnőtt az ember, amikor meghalnak a szülei.

Viszont szerinte „az élet megy tovább”, a színházban és a családi életben is teljesítenie kell. Édesapja halálának napján egy vígjátékban játszott délután, és azóta is minden nap. Közben terápiára is jár, a családja mindenben támogatja.

Nagyon fontosak voltak számára szülei: felidézte, hogy édesanyja két évvel ezelőtt, a járványhelyzet „kellős közepén” hunyt el. Ő hetekig volt kórházban, és a vészintézkedések miatt nem is látogathatta.

Nyitókép: Kallos Bea / MTI

#Bulvár#édesapa#halál#gyász#szívroham#mentő#születésnap

Címlapról ajánljuk