Bulvár

Csézy befogadott egy ukrán családot és 18 macskájukat

rtl.hurtl.hu

2022. március 21. 11:48

Egy háromgyerekes családot fogadott otthonába az énekesnő.

„Igyekszünk nekik mindent megadni, hogy új életet tudjanak kezdeni” – mondta a Borsnak Csézy, aki gondolkodás nélkül felajánlotta segítségét a harkivi macskatenyésztő családnak.

A családdal Csézy és férje korábban nem találkoztak, bár 2018-ban vettek tőlük egy sziámi macskát. Az énekesnő a lapnak elmondta: azóta követi a családot közösségi oldalukon, több világbajnok macskájuk is van.  Amikor hallotta az első híreket, hogy Harkivban bombázás van, majd láttam a posztjukat, hogy a házuk melletti épületet találat érte, írt nekik, hogy ha bármiben segíthet, szóljanak neki. A család először nem akart eljönni a bombázott városból, nem akarták otthagyni állataikat. Végül nem maradt más lehetőségük, beültek a kocsiba, a három gyerekkel, a kutyával, tíz felnőtt és nyolc kölyök sziámival.

 Így rajtuk kívül egy-egy váltás ruha és élelem fért el nekik és kedvenceiknek. Ők egy jómódú család, akiknek három házuk van odakint, de most mégis alig van valamijük

– mondta a lapnak Csézy. A háromgyermekes tenyésztő először Orosházára ment, a HungaroCat Magyar Országos Egyesület alelnöke, Tokody Stefanie panzióba költözött, hogy átengedhesse házát nekik, azonban ez csak rövid rövid távú megoldás volt. Ezután mentek Csézyékhez.

Egy egész élet munkáját hagytak maguk mögött, és fogalmuk sincs, mikor mehetnek haza, lesz-e hová hazamenniük. Igyekszünk nekik mindent megadni, hogy új életet tudjanak kezdeni. El sem tudjuk képzelni, mit éltek át, min mennek keresztül, de örülök, hogy így tudok segíteni!

– nyilatkozta Csézy.

Nyitókép: RTL Fókusz

#Bulvár#orosz-ukrán háború#csézy#menekültek#macska

Címlapról ajánljuk