Bulvár

Dér Heni már átélt egy háborút, gondolatban most is felkészült a legrosszabbra

rtl.hurtl.hu

2022. március 19. 12:35

Az énekesnő hálás a szüleinek, hogy nem érzékeltették vele a félelmüket Szerbia bombázásakor.

Több interjúban is beszélt az Ukrajna elleni orosz támadás apropóján háborús élményeiről Dér Heni, aki a Vajdaságban nőtt fel a délszláv háború idején.

Apukám kisebbségi magyarként nem látta értelmét beszállni egy értelmetlen háborúba, ezért a nagyszüleimnél bujkált

mondta a Borsnak az énekesnő, hozzátéve, hogy szülei úgy nevelték őt a testvérével együtt, hogy ne érezzék a félelmüket, szomorúságukat, ne vegyék észre, ha pánikolnak.

Mi, gyerekek csak annyit szűrtünk le az egészből, amennyit hagytak. Ezért nagyon hálás vagyok. Nem lettem egy megtört, megkeseredett kisgyerek, pedig tőlünk húsz kilométerre bombáztak

– jelentette ki.

A Blikk idézi a Spirit FM-nek adott interjúját, amiben elmondta, hogy az iskola bezárt, oda telepítették a katonákat és a radarokat, a diákokat hazaküldték. Előfordult, hogy hajnalban a szoba remegésére ébredt a bombázások miatt, nem volt élelmiszerellátás, a tartalékokból kellett élniük, vagy napokig nem volt áram.

Nekem gyerekként kaland volt, olyan, mint egy durva kiképzőtábor, ami nagyon sok lemondással jár

– emlékezett vissza Dér Heni.

Gondolatban már én is felkészültem a legrosszabbra, megnéztem a helyeket a térképen, hogy hol lesz érdemes letelepedni, ha menni kell. A férjem nem értette, hogy miért így gondolkodom

– mondta.

Az énekesnő épp a napokban beszélt arról, hogy a polgári esküvő után férjével, Bakos Gergővel a templomi esküvőre készülnek, amit a vajdasági Csantavéren tarthatnak majd meg.

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

#Bulvár#dér heni#orosz-ukrán háború#délszláv háború#vajdaság#szerbia

Címlapról ajánljuk