Bulvár

Hímtagot idéz az állami nőszervezet közpénzből alkotott logója

rtl.hurtl.hu

2022. március 16. 10:47

Áll a bál Ausztráliában, egy nőszervezet vezetője szerint az ügy megalázó, lealacsonyító, hatalmas pofon.

Az SBS News cikke szerint Ausztráliában erős kritikákkal illették a Miniszterelnöki Hivatal és a Kabinet Női Hálózatának új logóját. A lila emblémát többen lealacsonyítónak találták, mivel a nagy W-betű és a hozzá kapcsolódó lila sáv együtt erősen emlékeztetnek egy hímtagra.

Yumi Lee, az Idősebb Nők Hálózata nevű szervezet munkatársa nevetségesnek és sértőnek minősítette a logót. Hozzátette: ez is azt mutatja, mennyire semmi közük a témához az illetékeseknek. Szerinte az eset megalázó, hatalmas pofon. 

 

A szervezet a Twitteren arról írt: azt hitték, hogy szatíráról van szó, de a logó vagy meggondolatlanságot vagy sértést jelent. Nehezményezték, hogy minderre közpénzt költöttek: a grafikus beszerzésére, a tervezésre, a színek kiválasztására, a logójának jóváhagyására, kinyomtatására és megjelentetésére.

A logó által megjelenített Women’s Network egyike a Miniszterelnöki Hivatal és a Kabinet (PM&C) számos hálózatának, amelyek mindegyike hasonló logóval rendelkezik, emblémáik mindössze a sávok színében különböznek. A női hálózat szerint tagjaik az esélyegyenlőségét hirdetik, és egy befogadó, önkéntességen alapuló szervezetről van szó, amelyet a tagok építettek fel, a tagok számára.

Ezenkívül „segíti a PM&C-t abban, hogy lehetővé tegye a minisztérium 100-1000 napos transzformációs tervében megfogalmazott kulturális változtatási törekvéseket azáltal, hogy segíti a PM&C nemek közötti egyenlőségre vonatkozó cselekvési tervének végrehajtását, valamint a befogadás és sokszínűség programját”.

Yumi Lee minderre mondta, hogy a leírásban a „törekvések” szó használata éppen olyan problémás, mint a logó maga.

Nem a kulturális változást teszi lehetővé. A kulturális változási «törekvéseket» teszi lehetővé. Tehát annyira le vagyunk maradva, hogy abban kell segítenünk az embereknek, hogy úgy érezzék, meg akarják változtatni a kultúrát. Ez olyan, mintha azt mondanám: álmodjunk még róla. A kulturális változások «megtörténtét» kellene lehetővé tenniük

 – mondta. Szerinte a hálózat célja azzal, hogy lehetővé akarják tenni a kulturális változás „törekvéseinek” vagy „álmainak” megvalósítását szánalmas, és együtt jár a logóval.

„A nők idegesek és dühösek. Nem törődünk vele, ha ezt valami másra használják. Csak ne használják a Női Hálózathoz. Nagyon mérgesek vagyunk, hogy ilyen keveset gondolnak a nőkre, és mindez azt szimbolizálja, ami rossz a kormány hozzáállásában a nők kérdéseivel kapcsolatban” – tette hozzá.

Nyitókép: Getty Images

 

 

#Bulvár#logó#ausztrália#nőjogi szervezet#esélyegyenlőség

Címlapról ajánljuk