Bulvár

Horváth Éva megjárta a nyilvános szoptatással Magyarországon

rtl.hurtl.hu

2022. március 10. 16:02

A volt szépségkirálynő jelenleg Balin él a családjával, ahol szerinte sokkal elfogadottabb, ha valaki nyilvános helyen szoptatja gyermekét. Úgy látja, itthon még mindig nem alakult ki ennek a kultúrája.

Horváth Éva néhány héttel ezelőtt az Instagramjára posztolt egy fotót, amelyen a tengerparton szoptatta a kisfiát. A 24.hu cikke szerint kommentelők között kisebb vita is kialakult a kép alatt, a nyilvános szoptatásnak ugyanis nem mindenki híve.

A volt szépségkirálynő jelenleg Balin él a családjával, tapasztalatairól a Story magazinnak beszélt. A 24.hu szemléje szerint Horváth Éva úgy látja: jelenlegi otthonukban sokkal elfogadóbbak az emberek, és például Magyarországgal ellentétben itt nem néznek rá ítélkezően, ha a babája nyilvános helyen éhezik meg, ő pedig egy kendővel letakarva megeteti őt. 

Magyarországi rossz tapasztalatairól úgy fogalmazott: „Amikor Kristóf picike volt, az is előfordult – ráadásul az egyik kedvenc belvárosi éttermünkben –, hogy beküldtek minket a vécébe. Mondták, hogy nyugodtan menjek be a mosdóba, és etessem meg ott a gyerekemet. Közöltem velük, hogy ha szerintük ízléses dolog ott enni, akkor nyugodtan menjenek be ők.”

Horváth Éva más lehetőség híján tényleg a mellékhelyiségbe ment az éhes babájával. A modell szerint itthon még mindig nem alakult ki a babák szoptatásának kultúrája, és általánosságban nem állnak rendelkezésre olyan helyek, ahol az édesanyák egy időben, zavartalanul megetethetik és tisztába is tehetik a gyerekeiket. 

Balira költözésükről az egykori szépségkirálynő a Fókuszban mesélt:

Nyitókép: Fókusz

#Bulvár#horváth éva#bali#szoptatás

Címlapról ajánljuk