Bulvár

Lagzi Lajcsi befogadott egy Ukrajnából elmenekült családot

rtl.hurtl.hu

2022. március 1. 9:48

Segít a munkakeresésben és a gyerekek oktatásának megoldásában is.

„Egyszer csak megcsörrent a telefonom, és amikor megláttam, hogy ők keresnek, már tudtam, miért. Egy percig sem gondolkodtam azon, hogy segítek-e nekik” – mondta a Borsnak Galambos Lajos, aki befogadott egy Ukrajnából menekülő családot.

A Lagzi Lajcsi néven ismerhető előadó azt mondta, az édesapa már Magyarországon volt, amikor a segítségkérés befutott hozzá, ő pedig felajánlotta, hogy a férfi az ő turnébuszával menjen el a feleségéért és két gyerekükért a határhoz.

A zenész már elkezdte a birtokán álló, jelenleg használaton kívüli épület felújítását. A család, miután megérkezett Magyarországra. egy tatai apartmanba tudott beköltözni, de amint kész az épület, átköltözhetnek. Galambos Lajos elmondta: a munkakeresésben is segít a családnak. A gyerekek 8 és 12 évesek, az előadó arról is tájékozódott, hol tudnának a megfelelő képzést kapni.

A zenész nem zárja ki, hogy más családnak is segítséget nyújtson, mint ahogy a koronavírus alatt is felajánlotta segítségét a „frontvonalban” dolgozó egészségügyi dolgozóknak.

Nyitókép: Lakatos Péter / MTI

 

#Bulvár#lajgzi lajcsi#orosz-ukrán háború#menekültek

Címlapról ajánljuk