Bulvár

Eltűnt a sztármacska, Frau Bürgermeisterin von Gödöllő

rtl.hurtl.hu

2022. február 1. 12:07

Napok óta keresik a Gödöllői Polgármesteri Hivatal macskáját. 

Napok óta keresik Bürgit – jelentették be a Gödöllői Polgármesteri Hivatal cicájának, Frau Bürgermeisterin von Gödöllőnek a Facebook-oldalán. A macska január 27-én délután Gödöllőn szökött ki Máriabesnyőn a Mandula utcai házból, ahol a hivatal átépítése miatt költöztették.

Azt írják: bár a viharban is éjjel-nappal keresték, szórólapokat, plakátokat helyeztek ki, eddig sajnos nem sikerült a nyomára bukkanni. Feltehető, hogy a Fenyves városrészen van valahol. Elképzelhető, hogy a környéken bemenekült valahová a szélvihar elől. 

Azt kérik, hogy aki látta a macskát, hívja a 06 20 230 3201 telefonszámot.

Bürgi egyszer fogadta a svéd nagykövetet és több parlamenti képviselőt is és a rigai polgármester is küldött neki elismerő levelet.

A Blikk korábbi cikke szerint Bürgi karrierje 2016-ban kezdődött, amikor kiscicaként Péteri Csaba sajtófőnök nyomába szegődött az utcán, és közben majdnem elütötte egy autó. A nagy ijedtségre bebemehett a hivatal épületébe egy kicsit szusszanni és enni-inni. A hivatali dolgozók körberajongták. Átmeneti szállást ígértek neki, de a hivatal akkori jegyzője nagy macskarajongó lévén hamar engedélyezte Bürgi állandó jelenlétét.

Bevallom, nem örültem neki. Nem tudtam, mit szólnak hozzá a munkatársak és az ügyfelek, hiszen mégiscsak egy állat lenne az önkormányzat épületében. De a négy év alatt csak kedvező visszajelzéseket kaptunk, Bürgit mindenki imádja. Már én is 

– ismerte el a lapnak Gémesi György polgármester.

#Bulvár#gödöllő#macska

Címlapról ajánljuk