Bulvár

837 papagájt tartott egyetlen szobában egy detroiti férfi

rtl.hurtl.hu

2021. december 28. 8:50

Fia szerint csak néhány madarat akart tenyészteni. A több száz állatot egyszerre szállították egy menhelyre.

Egy detroiti állatmenhelyre több mint 800 törpepapagájt vittek be karácsony előtt, a dolgozók szinte sokkot kaptak – írja a BBC

.A több mint 800 kistermetű papagájt az egykori gazda fia két tételben szállította a Detroiti Állatjóléti Csoport menhelyére. Az állatokat a korábbi tulajdonos egyetlen szobában zsúfolta össze, a menhely szerint rendkívül egészségtelen körülmények között. 

Az első, 497 madárból álló tételt – összesen hét kalitkába zsúfolva – december 23-án adta le a korábbi gazda fia, majd további 339 madárral tért vissza. Kelly LeBonty, az állatmentő szervezet igazgatója a Detroit Free Pressnek elmondta: a férfi szerint apja eredetileg csak néhány madarat akart tenyészteni, végül már havi 1200 dollárt – átszámítva nagyjából 392 ezer forintot – költött rájuk.

A madarak gyakorlatilag nem tudtak mozogni a kalitkákban, amikor megérkeztek az állatvédőkhöz. LeBonty szerint bár szinte sokkot kaptak, nem akarták magukra hagyni az állatokat. 

A szervezet legfrissebb bejegyzése szerint sokan jelentkeztek, hogy örökbefogadnának a madarak közül, mások élelmiszerrel, illetve kalitkákkal segítik őket:

Nyitókép: Detroit Animal Welfare Group / Facebook

#Bulvár#papagáj#állatmenhely#detroit#állatkínzás

Címlapról ajánljuk