Bulvár

A bíróság elrendelte Alec Baldwin telefonjának átvizsgálását

rtl.hurtl.hu

2021. december 17. 7:15

A színész egy meg nem nevezett személlyel váltott szöveges üzeneteihez kértek hozzáférést.

Alec Baldwin amerikai színész a Rust című western forgatásán eddig tisztázatlan körülmények között, egy kellékfegyverrel agyonlőtte a film operatőrét, a 42 éves Halyna Hutchinst. Az Új-Mexikó államban történt balesetben a film rendezője, a 48 éves Joel Souza is megsérült. A Sky News híre szerint egy Santa Fe-i bíróság elrendelte a színész telefonjának átvizsgálását.  

A bíróság a színész és egy meg nem nevezett személy közötti szöveges üzenetekhez kért hozzáférést.

A bíróság döntése csaknem egy héttel azután született, hogy a színész először állt a nyilvánosság elé az október végén történt tragikus eset óta. Baldwin múlt héten, az ABC-csatornának adott interjúban azt mondta: nem húzta meg a ravaszt. Arra a kérdésre, hogy hogyan került éles töltény a forgatásra, azt válaszolta:

Fogalmam sincs, valaki éles golyót helyezett a fegyverbe, olyan golyót, aminek nem is kellett volna a helyszínen lennie.

A 63 éves Alec Baldwin a filmben nem csak színészként, hanem producerként is közreműködik. A filmet a legendás westernhelyszínen, a Bonanza Creek ranchen forgatják. Halyna Hutchinst az incidens után az albuquerque-i egyetemi kórházba szállították, ahol belehalt a sérüléseibe. 

Nyitókép: Shannon Stapleton / Reuters

 

#Bulvár#alec baldwin#telefon#rust#halyna hutchins

Címlapról ajánljuk