Belföld

Menczer Tamás arra számít, hogy Orbán Viktor tusványosi beszéde hatására sok fiatalból lesz fideszes

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 28. 12:15

Menczer Tamás szerint a fiatalok szeretnek lázadni, „ma pedig a legnagyobb lázadás patriótának, hazafinak lenni”.

 

Sok fiatal csatlakozására számítok!

– az MTI szerint ezt mondta Menczer Tamás a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Menczer Tamás szerint 

Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására dönthet úgy sok fiatal, hogy csatlakozik a Fideszhez.

A fiatalok, a 20-30 évesek szeretnek lázadni, „ma pedig a legnagyobb lázadás patriótának, hazafinak lenni” – magyarázta a 40 éves fideszes politikus, hozzátéve, hogy a baloldalnak amúgy nincsenek vonzó politikai képességei.

„Nem véletlenül sikoltoznak a baloldalon a tegnapi Orbán-beszéd után, mert pontosan látják, hogy ők nem tudnak ilyen beszédet tartani” – mondta Menczer, aki szerint „ott lufik vannak, már kipukkadt lufik, kipukkadófélben lévők, és olyanok, amelyek később pukkadnak ki, itt meg Orbán Viktor van, és egy rendkívül erős politikai közösség. A fiatalok ahhoz csatlakoznak, akihez érdemes.”

A kormányfő tusványosi beszédéről az RTL Híradó is beszámolt. Orbán Viktor egyebek mellett azt ígérte, hogy a kormány 2025-ben megduplázza a gyermekek után járó adókedvezményt, de csak akkor, ha addigra befejeződik a háború. Azt is megígérte, hogy a családpolitikai kedvezményeket a határon túliak is meg fogják kapni. A miniszterelnök ezen kívül arról beszélt, hogy 500 éve nem látott változás zajlik a világban, ami lehetőségeket nyit meg Magyarország előtt.


Orbán Viktor idei tusnádfürdői világpolitikai elemzésében egy fiatalos, popkulturális hasonlattal is előállt, megidézve az 1999-es Mátrix című sci-fi ikonikus jelenetét: „A háború felfedi azt a valóságot, amiben élünk. Ez a valóság nem volt látható és nem volt leírható eddig, de a háborús rakéták villanó fényénél azzá vált. Mint a Mátrix című filmben: a főhős előtt egy döntés áll, két bogyóból választhat, ha a kék bogyót nyeli le, akkor maradhat a látszatok világában, ha a piros bogyót, akkor megnézheti és leereszkedhet a valóságba. A háború a mi piros bogyónk.”

Nyitókép: a miniszeterelnök érkezése a bálványosi szabadegyetemre – Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

#Belföld#orbán viktor#Menczer Tamás#tusnádfürdő#fidesz#fiatalok

Címlapról ajánljuk