Belföld

Kossuth Rádióban elhangzott: kézigránáttal menne a Tisza Párthoz a betelefonáló

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 28. 11:56

Legszívesebben kézigránáttal menne a Tisza Párthoz, mondta a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorában egy betelefonáló. Juhász Zsolt műsorvezető nem határolódott el a terrorral fenyegető kijelentéstől.

A Facebookon minden nap kap az ember 15-20 ismeretlen embertől (...) hogy (...) Gyere a Tisza Párthoz! (...) Mennék én szívesen, de nincs még egy kézigránátom se közéjük

– egyebek mellett erről beszélt a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorában egy Ferenc néven emlegetett betelefonáló július 25-én, csütörtökön. A közszolgálati rádióban elhangzottakra a Magyar Hang egy olvasója hívta fel a figyelmet. A Médiaklikken visszhallgatható az adás, 16:51:25-nél kezdődik a fenti rész.

A betelefonáló azután kapott lehetőséget a közmédiában való nyilvános megszólalásra, hogy a műsorvezető az Európai Parlament biztottsági helyeinek elosztásáról beszélt, aminek során a Tisza Párt EP-képviselői több kulcsfontosságú pozíciót is kaptak, míg a Fidesz politikusai a háttérbe szorultak.

Arra, hogy a fideszes EP-képviselők által létrehozott Patrióták szélsőjobbos frakciója semmilyen bizottsági posztot nem kapott az EP-ben, a betelefonáló azt mondta, hogy „bizonyos értelemben mi is hibásak vagyunk abban, hogy elítélnek, nem veszik figyelembe a véleményünket, mert hagyjuk, hogy a Soros-hálózat elnyomjon minket”, és hogy szerinte fel kellene világosítani az embereket.

Hiányolta, hogy miért nincs meg ukránul, hogy „Soros György gyakorlatilag a kiirtásukra már 1993-ban megírta az elképzeléseit” és hogy felvásárolják a földeket. A végig többes szám első személyben beszélő betelefonáló szerinte csak „ezek”, mármint „a zöldek, liberálisok és a Soros-hálózatosok” véleményét látja az ember az interneten. Ezzel összefüggésben említette a Tisza Pártot és a kézigránátot.

Juhász Zsolt műsorvezető mindehhez annyit fűzött hozzá, hogy „nem tudunk beleszólni, hogy a német és francia sajtó ezt elmondja, Magyarországon ezt szerencsére el lehet mondani, mint láttuk, Németországban nem nagyon”.

Juhász Zsolt a kézigránátos kijelentésre nem reagált, attól nem határolódott el, nem helytelenítette a politikai erőszakot, a terrorral való fenyegetést.

Nyitókép: A Kossuth Rádió stúdiója az MTVA Kunigunda útjai gyártóbázisán – MTVA Fotó: Zih Zsolt

#Belföld#tisza párt#kossuth rádió#terrorfenyegetés#kézigránát#közmédia#betelefonáló

Címlapról ajánljuk