Belföld

„Hol van a hirtelen megtalált feminizmus?” – Cseh Katalin bocsánatkérést követel a muffozó megafonosoktól

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 4. 18:18

A Momentum Mozgalom politikusa szerint elfogadhatatlan, hogy a megafonos propagandisták úgy próbálnak politikai jópontokat szerezni a saját táboruknál hogy bezoomolnak a lábai közé.

Facebookon reagált Cseh Katalin Trombitás Kristóf július 2-án közzétett videójára, amelyben a megafonos propagandista arról beszélt, hogy a Momentum Mozgalom két EP-képviselője (Donáth Anna és Cseh Katalin) nem jutott be az Európai Parlamentbe a június 9-i EP-választáson, pedig mindent megtettek a siker érdekében, „Cseh Katka még muffot is villantott két jogállamisági vita között”.

Trombitás a videót azzal tette közzé Facebook-oldalán, hogy Cseh Katalin „Sharon Stone-t játszott”, a videóba be is vágott egy részletet az Elemi ösztön című erotikus thriller híres miniszoknyás jelenetéből. Trombitás állítása igazolásaként (ami szerint Cseh Katka még muffot is villantott) bevágott egy snittet Cseh Katalinról, amin a momentumos politikus egy asztalnál ül és a kamera egy másodpercre deréktól lefelé mutatja.

A felvétel a legtávolabbról sem hasonlít Sharon Stone jelentére, Cseh Katalin nem villant semmit, ül egy helyben és beszél. Hogy a felvétel készítője mikor és milyen céllal kamerázta Cseh Katalin rövid ruháját és lábait, nem derül ki.

Cseh Katalin csütörtökön az alapvető emberi minimum nevében arra kérte Trombitás Kristófot, Apáti Bencét, és az összes megafonost, hogy töröljék a videót, és kérjenek bocsánatot.

Cseh Katalin szerint a videónak egy a célja:

úgy próbálnak politikai jópontokat szerezni a saját táboruknál, hogy bezoomolnak a lábam közé, nőiségemben, emberi méltóságomban engem gyalázó kommentárokkal kísérve.

Cseh Katalin nem szeretné jogi útra terelni az ügyet, mert semmi kedve ahhoz, hogy

a tisztelt bíróság hosszasan elemezgesse azt, hogy a közszereplőknek vajon kötelességük-e tűrni, hogy a szoknyájuk alá közelítsenek be az őket kritizáló ellenoldali szószólók, hogy a fehérneműjüket fotózgassák.

A momentumos politikus szerint nem normális, hogy „a nyilvánosság elé álló nőknek a munkakörük része legyen az ilyen jellegű, méltatlan, zaklató, traumatizáló abúzus”. Cseh tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy 

naponta kapunk kéretlen képeket férfiak nemi szervéről, hogy rendszeresen olyan üzeneteket kell olvasnunk, ami a megerőszakolásunkra vagy megcsonkításunkra buzdít, hogy gyalázatos stílusban beszélnek a külsőnkről, vagy, hogy halálos fenyegetéseket kapunk.

Cseh Katalin arra hívta fel a figyelmet, hogy az ilyen videók nem csak a politizáló nőknek elképesztően károsak, hanem a társadalom egészének is: „Normalizálják azt az online abúzust, amitől fiatal lányok tömegei szenvednek, legitimálják azt a tragikusan elterjedt gyakorlatot, amikor férfiak az exeikről terjesztenek manipulált, vagy beleegyezés nélkül készült intim képeket”.

Kedves megafonos-fideszes főnökség (...) szerintetek elfogadható lenne az, ha egy fideszes női politikusról készülne egy ellenzéki sajtótermékben egy hasonló videó? Hol van az a hirtelen megtalált feminizmus, ami Varga Judit esete után bejárta az egész jobboldalt?

– kérdezte Cseh Katalin, utalva a volt igazságügyi minisztert ért állítólagos családon belüli erőszakra.

#Belföld#cseh katalin#trombitás kristóf#megafon

Címlapról ajánljuk