Belföld

Egymásnak estek Keszthely és Hévíz bukott fideszes polgármesterei

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 13. 12:16

Keszthelyen és Hévízen is vereséget szenvedtek a fideszes polgármesterek, Manninger Jenő és Vértesaljai László a Facebookon estek egymásnak.

A 444 vette észre, hogy heves kormánypárton belüli adok-kapok lett abból, hogy a vasárnapi önkormányzati választáson Keszthelyen és Hévízen új polgármestert választottak, menesztve a fideszes városvezetőket.

Vértesaljai László, a leváltott hévízi polgármester Facebookon Purgatórium címmel írt bejegyzésében azt írta, hogy „a hévíziek és keszthelyiek is többek között ítéletet mondtak (...) arról, ami a térségünk városaiban vezetés címén működik hosszú évek óta”.

A fideszes politikus szerint a választók azért fordultak el tőlük, mert a térségben nincs se kiszámítható fejlődés, se valódi térségközpont, se települések közötti együttműködés, se ifjúsági koncepció, és karizmatikus, jövőbelátó vezető se. Ezek helyett:

Elbaltázott beruházások vannak. Irigység, gőg és elefántcsonttornyok vannak. Térfélen belüli térfelek vannak

– írta Vértesaljai.

„Térségünk az elmúlt évtizedek nagy vesztese” – fogalmazott az évtizedek óta fideszes vezetésű térség politikusa, aki elmulasztott fejlesztési lehetőségekről, megkésett koncepciókról írt, a kiegyensúlyozott fejlődés hiányára panaszkodva.

A helyi kormánypárti politika nyílt és heves kritikájára a Facebookon reagált Manninger Jenő, Keszthely fideszes polgármestere, akit szintén nem választottak újra vasárnap. Posztjában Manninger gyakorlatilag bejelentette visszavonulását, részben Magyar Péter és a Tisza Párt megjelenésére fogta a vereséget, és kéretlen tanácsokkal és kritikákkal látta el hévízi kollégáját.

A volt vezetőket utólag lejáratni felelősségáthárítás miatt vissza fog ütni, s még a térség politikai elvesztéséhez is vezethet

– írta, majd így folytatta:

Ne szidjuk hasonló pártállású elődünket, mert az ránk is visszaüt. (...) Az elhibázott beruházások emlegetésével a térség fideszes vezetőit (...) lejáratni szintén nem csapatmunka. És tudatlanság, az ellenzék vádjait elismerni teljes amatőrség és ráadásul igaztalan.
 

Nyitókép: Vértesaljai László, a Fidesz-KDNP hévízi polgármesterjelöltje (középen) beszédet mond a Fidesz-KDNP országjáró fórumának hévízi állomásán 2024. május 14-én. Mellette Lázár János építési és közlekedési miniszter (j) és Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára – Fotó: MTI/Bruzák Noémi

#Belföld#önkormányzati választás 2024#hévíz#keszthely#Manninger Jenő#Vértesaljai László#facebook#fidesz#bukás#belharc

Címlapról ajánljuk