Belföld

Vitézy szerint Karácsony választási csalást követett el, fel is jelentette

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 8. 12:32

Karácsony Gergely egy „Vitézyvel a Fidesz át akar verni. Ne hagyd!” szövegű matricával felülragasztotta riválisa egyik plakátját, Vitézy szerint a főpolgármester ezzel választási csalást követett el.

„Ez volt az én kis forradalmam” – mondta Karácsony Gergely, a DK-MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, miután a Bartók Béla úton egy matricával felülragasztotta riválisa, Vitézy Dávid egyik plakátját. Mint az a Karácsony Facebook-oldalára feltöltött videón jól látható, a matricán a következő felirat olvasható: „Vitézyvel a Fidesz át akar verni. Ne hagyd!”

A matricás akcióval a főpolgármester arra reagált, hogy péntek reggel Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje bejelentette, visszalép a főpolgármesteri címért folytatott választási küzdelemtől, és Vitézy Dávid támogatására szólította fel híveit. Karácsony Gergely szerint péntek reggel bebizonyosodott, hogy az önkormányzati választáson az LMP támogatásával induló Vitézy Dávid valójában a Fidesz embere.


Vitézy Dávid szombat délelőtt facebookos posztban ítélte el Karácsony akcióját. Vitézy így fogalmazott:

A főpolgármester ma büszkén posztolta ki a saját Facebook-oldalára, hogy választási csalást követ el, amikor felülragasztja az egyik plakátomat.

Vitézy arról is írt, hogy szombaton olyan, impresszum nélküli plakátok jelentek meg Budapest utcáin, amelyek vele kapcsolatban hazugságokat terjesztenek. „Nem nehéz kitalálni, hogy ki a forrás: Karácsony Gergely és a Demokratikus Koalíció – ezt bizonyítani is tudjuk” – közölte Vitézy.

Vitézy mindezek miatt a választási bizottsághoz fordult, és büntetőfeljelentést is tett. 

Vitézy egyúttal felszólította Karácsony Gergelyt, hogy fejezze be a folyamatos jogsértést, és kérjen bocsánatot.

#Belföld#vitézy dávid#karácsony gergely#Szentkirályi Alexandra#plakátrongálás#budapest#önkormányzati választás 2024

Címlapról ajánljuk