Belföld

Budafok fideszes polgármestere azt állítja, két panellakás áráért építették fel a kétszintes családi házukat

Lőrincz TamásLőrincz Tamás

2024. június 5. 13:49

Karsay Ferenc azt közölte, hogy a törvényi előírásokat betartotta, és a következő vagyonnyilatkozatában szerepel majd az épület, de azt nem árulta el, pontosan mennyibe került az építkezés. 

Az elmúlt hónapokban egy több száz négyzetméteres házat építettek fel Karsay Ferenc, Budafok fideszes polgármesterének telkén, de mint ahogyan arról hétfőn beszámoltunk, a helyiek csak találgatták, hogy miből telt erre.  

A politikus polgármesteri fizetése bruttó 1,3 millió forint, ezen kívül kafetériát kap, valamint havi 75 ezer forintot lakásbérbeadásból. 

Hétfői cikkünkhöz megszólaltattuk Karsay Ferencet is, de ő jelezte, hogy majd csak a választás után akar részletesen nyilatkozni, mert az egész ügyet egy választás előtti lufinak tartja. Azóta meggondolta magát, és videót is posztolt a témában Facebook-oldalán: ebben azt állította, hogy három generáció lakik majd a házban, a szükséges pénzt pedig többen rakták össze. 


Ismét megkerestük a polgármestert kérdéseinkkel, egyebek mellett arra voltunk kíváncsiak, hogy pontosan mennyibe került az építkezés, valamint hogy a költségeket hány kereső ember rakta össze. Arra is rákérdeztünk, hogy van-e használatba vételi engedélye a nem teljesen kész háznak (az első szint teraszán hiányzik a terveken még szereplő korlát), a polgármester ugyanis azt állította a videóban, hogy húsvétkor beköltöztek már az épületbe. 

Budafok fideszes polgármestere azt állítja, két panellakás áráért építették fel a kétszintes családi házukat

A politikus azt kérte, hogy válaszait egyben, változtatás nélkül ismertessük: 

„15 éves álmunk, 200 négyzetméter lakótér, 2 panellakás áráért, 3 generáció munkája, 7 ember közös otthona: Egy régi álom valóra váltásaként három generáció fog együtt élni, ezért ki-ki beletette a magáét. Saját munkánk erejével sikerül most saját otthont építeni ott, abban a körzetben, amelynek a képviselője vagyok. A telket 15 évvel ezelőtt egy barátomtól vettem, a svájcifrank-alapú hitel törlesztését követően – mely során elveszítettük a szüleim lakását – maradt egy kis tőkém, ezt szerettem volna jó helyen tudni. A ház még nincs kész, beköltözésünk folyamatos. A vagyonnyilatkozatomban a jogszabályi előírásoknak megfelelően akkor szerepeltetem, amikor elkészül. A törvényi előírásoknak eddig is, ezután is eleget teszek”.

Budafok fideszes polgármestere azt állítja, két panellakás áráért építették fel a kétszintes családi házukat
A családi ház oldalról – Fotó: rtl.hu

A válaszok megérkezése után ismét megkerestük Karsay Ferencet, hogy megtudjuk pontosan mennyibe került az építkezés, valamint hogy az említett hét lakóból hányan adtak bele a költségekbe. 

Az ellenzék jelöltje azonnali válaszokat követel

Perlai Zoltán, az ellenzék közös, budafok-tétényi polgármesterjelöltje mai sajtótájékoztatóján arra szólította fel a polgármestert, hogy mutassa be azokat az adatokat és iratokat, amellyel alá tudja támasztani, hogy milyen forrásból fizette ki ennek a luxusvillának az építését. A politikus azt mondta, Karsay Ferenc átláthatatlanná tette az önkormányzati költéseket, ezért megválasztása esetén el fogja fogadtatni a budafoki közgyűléssel az „Ez a minimum!” című, antikorrupciós  intézkedéscsomagot, ami „végre átláthatóvá tenné az önkormányzat működését és költéseit”. A politikus sajtótájékoztatóját itt nézheti vissza. 

Nyitókép: RTL

#Belföld#Karsay Ferenc#budafok#családi ház#költségek#vagyonnyilatkozat#fidesz

Címlapról ajánljuk