Belföld

Horror a gyereknapon: villám csapott az ünneplőkbe

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 3. 6:42

Sokan megsérültek, öt fiatalt újra kellett éleszteni a libereci kastályparkban tartott gyermeknapi ünnepségen.

Tizennyolc ember megsérült vasárnap villámcsapás következtében egy csehországi gyermeknapi ünnepségen. Kórházi tájékoztatás szerint a sérültek között legalább kilenc gyerek van, írja az MTI. A Denik azt írja, hogy 20 ember sérült meg, köztük 11 gyerek.

A 2 és 16 év közötti fiatalokat részben eszméletlenül találták a földön fekve, bár egyikük sem viselt testén égési sérüléseket, és műtétre sem szorultak. Ötüket azonban újra kellett éleszteni.

A baleset Liberec város Vratislavice nad Nisou városrészének kastélyparkjában tartott rendezvényen történt. A sérülteket a környező kórházakba szállították. Egy gyereket helikopteren szállítottak a prágai Motol egyetemi klinikára.

A cseh rendőrség szóvivője szerint, akit a CTK helyi hírügynökség idézett, a szerencsétlenséget vihar alatt egy fába csapó villám okozta. Sokan éppen a fa alatt kerestek menedéket az eső elől.


Csehországban hagyományosan június elején ünneplik a nemzetközi gyermeknapot.

A heves esőzésekkel kísért viharok az ország más pontjain is fennakadásokat idéztek elő. Nyugat-Csehországban több folyó is megáradt. Plzen városának lakóit például a hatóságok felszólították, hogy maradjanak távol a partoktól. A Plzen és Strakonice közötti vasútvonalat földcsuszamlások miatt le kellett zárni.

Nyitókép: Policie ČR / Twitter

#Belföld#csehország#liberec#vihar#villámcsapás#gyereknap

Címlapról ajánljuk