Belföld

Orosz tankkal buzdít a CÖF a békemeneten való részvételre

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 31. 7:22

Teherautóra szerelt plakátokkal járja az országot a Civil Összefogás Fórum, hogy a szombati békemeneten való részvételre buzdítson. Az egyik plakáton orosz T-72-es harckocsi látható.

A békepárti kiállás fontosságára figyelmeztető, június 8-ig tartó mobilplakát-kampányt indított a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA), jelentette be Heizler Norbert, a kormánypártok, illetve a miniszterelnök politikája mellett következetesen kiálló és kampányoló, állami cégek által is támogatott civil szervezet országos koordinátora még kedden Budapesten.

„A civil lakosság békét akar, mindenáron. Nem engedhetjük, hogy a háborúpártiak győzedelmeskedjenek” – fogalmazott Heizler Norbert az MTI korábbi tudósítása szerint. A cöfös illetékes elmondta, hogy két, plakátokkal és hangosbeszélővel felszerelt teherautójuk egyike vidéken, míg a másik Budapesten járja majd az utakat, mert „a fővárosban zajló események is a békét kell, hogy tükrözzék”.

Heizler Norbert szerint 

a szombati Békemenet résztvevői békét követelnek majd, hiszen az egész világnak békére van szüksége.

A CÖF teherautóra szerelt plakátjainak egyikén az áll, hogy „Békemenet, június 1., CÖF -- Ne a háborúra szavazz!” és vizuális elemként egy tank, illetve Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter látható rajta.

Ezzel kapcsolatban Rácz András Oroszország-szakértó a Facebookon arra hívta fel a figyelmet csütörtökön, hogy 

a CÖF-nek sikerült egy orosz (!) T-72 harckocsit rakni a háborúpártizós plakátra.

A jármű lövegtornya nem látszik ugyan a plakáton (annak helyén a három háborúpártinak beállított ellenzéki politikus látható), de a harckocsi testéből, egyebek mellett a kipufogó kialakításából és a köténylemez szegmentáltságából is látszik, hogy „ez vagy egy T-72B (obr. 1989) változat, vagy egy T-72B3”.

Ilyen járműveket pedig csak az orosz hadsereg tart rendszerben, Ukrajna nem.

– írta Rácz András.


Nyitókép: Civil Összefogás Fórum / YouTube

#Belföld#civil összefogás fórum#békemenet#orosz-ukrán háború#t-72#tank#haditechnika#orosz#rácz andrás#plakát#plakátkampány

Címlapról ajánljuk