Belföld

Több mint tízmillió forintra büntette a Csepeli Hírmondó kiadóját Fővárosi Választási Bizottság

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 26. 13:05

A csepeli önkormányzat tulajdonában lévő lap az ellenzéki jelölt, a momentumos Dukán András lejáratásáért kapott büntetést.

Több mint 10 millió forintra büntette az ingyenes Csepeli Hírmondó kiadóját, a Csepeli Városkép Kft-t a Fővárosi Választási Bizottság május 24-én, pénteken, mert hazugságokat terjesztett Dukán András Ferencről, a Momentum polgármester-jelöltjéről – erről Dukán András Ferenc számolt be vasárnap a Facebookon.

A politikus szerint egy választópolgári kifogás kivizsgálása után, az illetékes Fővárosi Választási Bizottság (FVB) május 24-i határozatában kimondta, hogy a csepeli önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő, ingyenes és nagy példányszámban terjesztett lap folytatólagosan megsértette a választási törvényt azzal, hogy írásaiban egyoldalúan negatívan, lejárató jelleggel mutatta be a polgármester-jelölt tevékenységét.

Az FVB nemcsak helyreigazításra kötelezte a Csepeli Hírmondót, hanem kétszer 5 millió 336 ezer forint büntetést is kiszabott a lap kiadójára.


Dukán András Ferenc felszólítta Csepel jelenlegi polgármesterét, az egykor fideszes, jelenleg független Borbély Lénárdot, hogy

állítsa le a propagandalapját, a Csepeli Hírmondót, fejezze be a jogsértést, és ne a csepeliekkel fizettesse ki a jogos büntetését, fizesse be ő maga!

Nyitókép: Borbély Lénárd csepeli polgármester – Fotó: MTI/Lakatos Péter

#Belföld#csepel#borbély lénárd#önkormányzati választás 2024#fidesz#momentum mozgalom#dukán andrás ferenc#propaganda sajtó#Csepeli Hírmondó#büntetés#lejáratás

Címlapról ajánljuk