Belföld

Orbán Viktor Nyíregyházán folytatta titkos országjárását

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 2. 15:11

Orbán Viktor országjáró kampánykörútja keretében csütörtökön Nyíregyházára látogatott.

A Fidesz elnöke országjáró kampánykörútja keretében Nyíregyházára látogatott, írja az MTI. Orbán Viktor országjárásának állomásai nem nyilvánosak, a média rendszerint utólag szerez róla tudomást, hogy épp merre kampányol a miniszterelnök. 

A kormányfő csütörtökön megbeszélést folytatott Kovács Ferenc polgármesterrel és a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület tagjaival, majd a választókkal találkozott, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A 2010 óta az országban és Nyíregyházán végrehajtott fejlesztéseket felidézve a kormányfő elmondta: „a baloldal ígérget, mi viszont dolgozni szoktunk, ők beszélnek, mi pedig teljesítünk. Ráadásul a baloldalra szavazni ma egyet jelent a háború támogatásával”.

Orbán Viktor szerint a háborúban mindig vannak, akik jól járnak, néhányan nagyon meg is gazdagodnak. „Ez ma is így lenne, ezért van az, hogy Brüsszel támogatja a háborút” – magyarázta a kormányfő, hozzátéve, hogy a többség minden háborúban szenved, de „ha ez a többség most Európa-szerte felemeli a szavát, akkor még elkerülhető a legrosszabb”. Orbán Viktor szerint ez a június 9-i európai parlamenti választás döntő hatással lesz a háború vagy béke kérdésére.

Nyitókép: Orbán Viktor vidéki kampánykörútjának nyíregyházi állomásán, 2024. május 2-án – Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

#Belföld#Európa#európai parlamenti választás 2024#orbán viktor#nyíregyháza#kampány

Címlapról ajánljuk