Belföld

Az Európai Csalás Elleni Hivatal lecsap a mezőcsáti fantom gyümölcsaszalóra

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 11. 7:57

Vizsgálatot indított az OLAF a mezőcsáti ipari parkban Tállai András irányítása mellett épített gyümölcsfeldolgozó üzem miatt.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő bejelentése nyomán vizsgálatot indított az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a mezőcsáti ipari parkban épített gyümölcsfeldolgozó üzem ügyében. Erről az országgyűlési képviselő számolt be csütörtök reggel a Facebookon.

Hadházy Ákos emlékeztetett arra, hogy Mezőcsáton 930 millió forintból ipari park létesült, egy irodaházzal, egy csarnokkal, egy hűtőházzal és napelemes rendszerrel. Az önkormányzati pénzből és állami támogatással épült ipari park csarnoképületében aztán 600 millió forintból egy liofilizáló (fagyasztva szárító) gyümölcsfeldolgozó üzemet alakítottak ki egy kiskapacitású csomagoló gépsorral kiegészítve.

A gyümölcsaszaló üzemhez 290 millió forint támogatást nyújtott az Európai Unió a kivitelező cégnek, a Future Control Kft.-nek.

Hadházy egy két évvel ezelőtti posztjában azt írta, hogy a Tállai András államtitkár irányítása mellett létrejött üzemben soha nem folyt valódi termelés, egy idő után pedig 260 millió forintért árulni kezdték a papíron 600 milliós üzemet.


A dolgok jelenlegi állása szerint az ipari parkban jelenleg sem folyik semmiféle ipari jellegű termelés, csupán egy autómosó működik a területen. A Future Control Kft. időközben felszámolás alá került.

Nyitókép: Hadházy Ákos / Facebook

#Belföld#hadházy ákos#mezőcsát#tállai andrás#olaf#európai csalás elleni hivatal

Címlapról ajánljuk