Belföld

Balog Zoltán már hetek óta nem kurátor a Terror Házánál

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 22. 14:42

Balog Zoltán a kegyelmi botrány miatt mondott le a Terror Háza alapítványának kuratóriumi tagságáról – több mint négy héttel ezelőtt.

Balog Zoltán református püspök még 2024. február 21-én lemondott a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány kuratóriumában betöltött tagságáról – írja az mfor.hu. A több mint négy héttel ezelőtti döntésről a Terror Háza alapítványa tájékoztatta a lapot.

Balog Zoltán a kegyelemi botrány kirobbanása miatt távozott a fontos Fidesz-közeli alapítvány kuratóriumából, öt nappal azután, hogy lemondott a magyar református egyház vezetéséről.

Az mfor.hu emlékeztetett arra, hogy a Terror Háza alapítványának kuratóriumi tagja volt korábban Szájer József fideszes EP-képviselő, aki a brüsszeli botránya után szintén távozott a testületből.

Balog Zoltán jelenleg még a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, de a Novák Katalin köztársasági elnök bukásához vezető kegyelmi botrányban betöltött szerepe miatt a református egyház 24 neves értelmiségi tagja a lemondását kérte, és petíció is indult, amiben távozását követelik.


Nyitókép: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, az emlékbizottság elnöke és Schmidt Mária, történész, a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet főigazgatója, az első világháborús megemlékezések koordinálásáért felelős kormánybiztos az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság országos pedagógus-továbbképző programját ismertető sajtótájékoztatón Mezőkövesden 2018. április 3-án – Fotó: Vajda János / MTI

#Belföld#kegyelmi botrány#balog zoltán#Terror háza#kuratóriumi tagság#lemondott

Címlapról ajánljuk