Belföld

„Isten? Haza? Pedofília!” – új plakátkampánnyal támadja Orbánt a DK

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 2. 13:37

A Demokratikus Koalíció óriásplakátokon támadja a „pedofilmentegető” Orbánt. A Momentum szerint vállalhatatlan a DK új plakátkampánya.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szombat délelőtt bemutatta pártja új országos plakátkampányát. A DK „Isten? Haza? Pedofília!” feliratú, Orbán Viktort ábrázoló plakátjai március 1-től március 31-ig lesznek láthatóak Budapesten és vidéken egyaránt. Az ellenzéki párt vezetője szerint plakátjaik „a keresztény-konzervatívnak és családbarátnak hazudott kormány képmutatására” reagálnak, és céljuk, hogy minél több embernek megmutassák „a Fidesz és a hatalom valódi arcát, álszentségét és romlottságát”.


A DK egy másik, szintén egy hónapig tartó országos plakátkampányt is elindított szombaton. Dobrev Klára, a párt EP-képviselője által bemutatott plakáton ugyancsak Orbán Viktor látható, a plakát szövege pedig az, hogy „A pedofilmentegető helyett európai gyermekvédelmet! Ezért dolgoznak a Demokratikus Koalíció EP-képviselői”.

Dobrev Klára a plkáttal kapcsolatban azt írta Facebookon, hogy

Minden nap egyre többet tudunk meg az orbáni pedofilhálózat működéséről, egyre szörnyűbb részletek kerülnek nyilvánosságra. A családok állítólagos kormánya ahhoz ért, hogy mentse saját pedofiljait, ahhoz viszont nem, hogy megvédje gyermekeinket.

A DK szerint a két párhuzamosan futó plakátkampány a pedofilügyre reagál, és egyértelművé teszi, hogy a pedofilbotránynak Orbán Viktor a felelőse. A kétfajta plakátból együtt 800 óriásplakát van kihelyezve szerte az országban, forgalmas utak mellett, ezeken kívül citylight plakátokkal is találkozhatnak a járókelők.

Momentum: Ez vállalhatatlan

Donáth Anna, a Momentum Mozgalom elnöke szombaton külön Facebook-posztban reagált a DK két pedofilozós plakátkmapányára. Az ellenzéki párt vezetője szerint

az a legrosszabb reakció, ha a horrorisztikus információk hatására kivetkőzünk az emberségünkből, a tisztességünkből, a civilizáltságunkból. A Demokratikus Koalíció most már a sokadik olyan politikai üzenetet fogalmazza meg, ezúttal plakátkampány formájában, ami emberileg, erkölcsileg és politikailag is tarthatatlan.

Donáth Anna szerint a DK üzenetei olyanok, mintha Rogán Antal „boszorkánykonyhájában” készültek volna. A pártelnök úgy véli, hogy a DK kettős kampánya „gyűlöletkeltő, feleslegesen bántó, és ami a legaljasabb, hogy egy kis pedofilozásért, néhány cikkért és pár lájkért elviszi a közbeszéd fókuszát a bicskei bántalmazásokról, a kegyelmi botrányról és a gyermekvédelemről. Elviszi a fókuszt arról, hogy még mindig nem történt valódi felelősségvállalás és még mindig nem kaptunk valódi válaszokat.”


Nyitókép: Demokratikus Koalíció

#Belföld#demokratikus koalíció#gyurcsány ferenc#dobrev klára#pedofilbotrány#orbán viktor#óriásplakát#plakátkampány

Címlapról ajánljuk