Belföld

Hunvald György újra erzsébetvárosi polgármester lenne

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 2. 16:32

Hunvald György a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesület közös jelöltjeként indul a júniusi önkormányzati választáson a VII. kerület polgármesteri székéért.

Hunvald György volt polgármester lesz a DK-s Niedermüller Péter egyik kihívója a júniusi önkormányzati választáson a VII. kerületben, derül ki a 24.hu cikkéből.

Hunvald a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesület közös jelöltjeként indul kerület polgármesteri székéért, erről a Magyar Szolidaritás Mozgalom honlapján adtak hírt szombaton.

Eljött az az idő, amikor politikai kötöttségek nélkül politizálhatok és a csapatom valódi közösségi szemlélettel és tapasztalattal rendelkezik, így képesek a kerület valós problémáira koncentrálni és hatékony megoldásokat kínálni azokra.

– idézte Hunvaldot a közlemény.

Hunvald Györgyöt, a kerület korábbi szocialista polgármesterét 2014-ben hivatali visszaélés miatt egy év börtönre ítélte a bíróság, majd 2015-ben két és fél év börtönbüntetést kapott hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt. A politikust az erzsébetvárosi ingatlanpanama néven elhíresült ügyben ítélték el, de a Kúria végül hatályon kívül helyezte az őt sújtó korábbi büntető ítéleteket. (Azt nem mondta ki a Kúria, hogy nem bűnös, csak az eljárást minősítették szabálytalannak és érvénytelennek.)

2019-ben már egyszer megpróbálkozott a visszatéréssel, de független jelöltként alulmaradt az ellenzéki összefogás jelöltjével, a DK-s Niedermüller Péterrel szemben:


Az egykori polgármester ezután 2020-ban a győri egyetemen jogi végzettséget szerzett korábbi két diplomája mellé, a Budapesti Ügyvédi Kamara Elnöksége pedig 2023 augusztus elején ügyvédjelöltként felvette őt a kamarai nyilvántartásba.

#Belföld#budapest#hunvald györgy#erzsébetváros#önkormányzati választás 2024

Címlapról ajánljuk