Belföld

Egy péceli férfi egyforintonként fizeti meg a 480 ezer forintos büntetését

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 23. 17:50

Naponta 2-3 ezer egyforintos utalást indít tavaly nyár óta a magyar állam bankszámlájára egy péceli férfi, aki így fejezi ki egyet nem értését az őt sújtó ítélettel.

Különleges módját választotta a bírósági ítélet elleni tiltakozásnak egy péceli férfi, derül ki a Blikk cikkéből. A férfit 480 ezer forintra büntették zaklatás miatt, mert kisfia láthatási ügyében naponta próbált beszélni gyereke anyjával, aki emiatt végül feljelentette őt. A férfi azt sérelmezte, hogy a feljelentés nyomán indult tárgyalásról ő nem is tudott, csak az ítéletről kapott értesítsét.

Kibújni nem akart a büntetés alól, de hogy jelezze egyet nem értését, tavaly nyáron egyforintonként kezdte utalni a pénzt. Napi 2-3 ezer egyforintos utalást állított be netbankján, a közleménybe pedig különféle kommentárokat is írt a bíróságnak címezve. A férfi kifejezetten olyan számlát nyitott, ahol az ekkora összegű átutalások költségei gyakorlatilag elhanyagolhatóak.

Az ítélet kiszabásakor senki nem írta le, hogy hogyan kell fizetnem, mindössze a fizetési kötelezettség áll fenn 

– magyarázta Kálmán.

Mostanra a büntetés felét már be is fizette ezen a módon, nemrég azonban késedelmes fizetésről kapott felszólítást a törvényszéktől, kötelezve őt, hogy egy hónapon belül fizesse be a fennmaradó összeget.

A péceli apa egyelőre még nem döntötte el, hogy a napi 2-3 ezer utalást megemeli-e napi 20 ezerre, vagy egy összegben törleszt majd.

Nyitókép: DeAgostini/Getty Images

#Belföld#bíróság#büntetés#banki utalás#egyforintos

Címlapról ajánljuk