Belföld

Bocsánatot kért a Klubrádió vezetője a trágár című véleménycikkért

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 13. 13:33

Arató András, a Klubrádió elnök-vezérigazgatója olyan véleménycikket tett közzé a kegyelmi botrányról, Novák Katalin és Varga Judit leváltásáról, aminek címében pár percig szerepelt a kurvák szó.

„Ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat” – ez volt a központi gondolata annak a véleménycikknek, amit Arató András, a Klubrádió elnök-vezérigazgatója publikált vasárnap a kegyelmi botrányról, Novák Katalin és Varga Judit leváltásáról. Az aforizma a cikk címében is visszaköszönt, legalábbis pár percre: a publicisztika „Kurvák cseréje” címmel jelent meg, amit rövidesen „Bútorok cseréje?” címre változattak.

A kormányközeli média össztüzet zúdított a trágár cím miatt Aratóra és a Klubrádióra, példátlan aljasságot, nők alázását emlegetve a címmel kapcsolatban.

A cikket végül törölték a klubrádió oldaláról (a Wayback machine által őrzött változat itt olvasható), kedden pedig bocsánatkérést tett közzé Arató András. Rövid cikkében azzal mentegetőzött, hogy forrt benne az indulat, amikor a publicisztikát fogalmazta, és technikai hibára fogta, hogy az trágár címmel jelent meg pár percre.

Arató így fogalmazta meg bocsánatkérését:

Nem véletlen, hogy az emberek többségében forr az indulat, így bennem is. Meglehet, éppen a jogos felháborodás eredményezte, hogy az írásomat sokan félreértették, mások szándékosan félreértelmezték. Ezért a korábbi publicisztikámat visszavonom. Lehetőleg kerülni kell a félreérthetőségükkel indulatokat kavaró szavakat, még akkor is, ha mindig fennáll a valós veszély, hogy a leírt mondatokat szándékosan félremagyarázzák. Azoktól, akiket – akaratlanul is – megbántottam bocsánatot kérek.

„Találhattam volna szerencsésebb hasonlatot” – mondta mindezzel kapcsolatban a 444-nek Arató András.

Nyitókép: Varga Judit igazságügyi miniszter (jobb szélen), Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor kormányfő társaságában, miután átvette kinevezési okmányát a Sándor-palotában 2022. május 24-én – Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / MTI

#Belföld#klubrádió#botrány#arató andrás#kegyelmi botrány#novák katalin#varga judit

Címlapról ajánljuk