Belföld

„Cigányoknak tilos a belépés” – hirdeti egy kecskeméti italbolt LED-kijelzője

Mohos MátéMohos Máté

2024. január 30. 12:16

Villogó, közterületi rasszizmus. Az italbolt szerint a kijelzőt feltörték.

„Cigányoknak tilos a belépés” – feliratot mutatott a Kozák Ital nevű kecskeméti Kft. Izsáki úton lévő üzletének LED-panelja, derült ki a Roma Szeretetszolgálatnak elküldött videóból. Ifj. Rostás-Farkas György a szervezet részéről azt írta: „Természetesen elítéljük a rasszizmus összes formáját, és megtesszük a megfelelő jogi lépéseket!”

Közben az italbolt is megszólalt az ügyben: Facebook-oldalukon azt írták, hogy a bolt kijelzőjét ismeretlenek törték fel, az üzenettől elhatárolódnak, az üggyel kapcsolatban feljelentést tesznek. Úgy fogalmaztak: „A mai napon megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az új Izsáki úton lévő üzletünk led panelját feltörték! A kiírt szövegtől teljes mértékben a Kozák Kft. elhatárolódik, és azonnali rendőrségi feljelentést tettünk”.

Nem tudni, hogy pontosan mennyi ideig volt látható a rasszista felirat az italbolt kijelzőjén. A Roma Szeretszolgálat még videót is közölt a látványról, ez a honlapjukon nézhető meg. Ifj. Rostás-Farkas még azt tette hozzá az rtl.hu kérdésére: „Kecskemét vezetését is megkeressük az kapcsán és természetesen a bolt tulajdonosát is”.


Nyitókép: Roma Szeretetszolgálat

#Belföld#rasszizmus#cigány#kecskemét#italbolt#kijelző#led#roma

Címlapról ajánljuk