Belföld

15 idős lakó élete forgott veszélyben, kiürítették a gacsályi idősotthont

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 6. 15:40

Szén-monoxid-veszély miatt kiürítették a Szent Simeon görögkatolikus idősotthont Gacsályon, több idős lakót is kórházba vittek kivizsgálásra.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő, emiatt kiürítették a Szent Simeon görögkatolikus idősotthont Gacsályon, a lakókat és a dolgozókat kivizsgálásra a mátészalkai kórházba szállították, közölte a Nyíregyházi Egyházmegye szombaton az MTI-vel.

A Szent Márta Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ gacsályi telephelyén, a Szent Simeon Görögkatolikus Idősek Otthonában péntek délután jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A 15 lakót az előírt protokoll szerint azonnal biztonságba helyezték.

A csengeri önkormányzati tűzoltók és a gázszolgáltató munkatársai helyszíni bejárást tartottak és új szén-monoxid-érzékelőket helyeztek be, amelyek péntek este újra szén-monoxidot érzékeltek.

A lakókat és a műszakban dolgozó munkatársat a másik telephelyre, a Szent Anna Görögkatolikus Idősek Otthonába, majd a mátészalkai kórházba szállították kivizsgálásra és megfigyelésre. A kórházat mostanra már mindenki elhagyhatta.

A hozzátartozókat telefonon értesítették. A meghibásodás kivizsgálásának idejére a lakókat a Szent Anna görögkatolikus idősotthonban helyezték el.

Nyitókép (illusztráció): "Carbon Monoxide Detector on a wall" by abegum is licensed under CC BY 2.0 .

#Belföld#Gacsály#szén-monoxid#idősotthon

Címlapról ajánljuk