Belföld

Bedrogozott fiatalok támadtak KGBéla ügyvédjére a 4-6-os villamoson

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. december 7. 18:54

Bólyai János, aki Kovács Béla egykori jobbikos képviselő egyik ügyvédje volt, a kezén sérült meg az incidensben.

Vélhetően beszipuzott fiatalokkal került összetűzésbe Bólyai János ügyvéd, aki mások mellett Kovács Béla kémkedési ügyében látta el az egykori jobbikos képviselő védelmét. Az idős jogász a Blikknek arról beszélt, hogy pár nappal ezelőtt a 4-6-os villamoson utazott, és a járaton három tizenéves – két lány és egy fiú – randalírozott.

Először azt hittem, az utcáról szűrődik be a zaj, azután láttam, hogy a villamoson fiatalok üvöltöznek. Alig 14 évesek lehettek, szinte magukon kívül ordítottak, lógtak a kapaszkodókon

– mesélte Bólyai János, aki szerint a tinik valószínűleg be voltak drogozva, legalábbis a fiú kezében látott egy gáztöltő palackot, amiből bódító gázt szívhattak.

A három fiatal teljesen fel volt pörögve, rohangáltak a villamoson és az utasokat szidalmazták káromkodva. Egy kínai házaspárral egészen közelről üvöltöztek, megrémítve őket.

Senki nem szólt vagy lépett közbe, én viszont ezt nem tudtam tovább nézni. Felálltam, s rájuk szóltam, hogy hagyjátok abba, mire nekem támadtak

– mondta Bólyai, hozzátéve, hogy nem fizikailag bántalmazták, de „egymást túlharsogva iszonyú trágár hangnemben” gyalázták őt.

Végül egy utas segítségével a margitszigeti megállóban letuszkolták a fiatalokat a villamosról, és eközben a fiú az ügyvédhez vágta a flakont. Az ügyvéd a kezén sérült meg, a palack vérző sebet ejtett rajta.

Az ügyvéd szerint az a gond, hogy sokan közönnyel viseltetnek, ha hasonló szituációt látnak:

A közbeavatkozásnak is van kockázata. Ám az egyedüli jó megoldásnak utólag is azt gondolom, hogy az utasoknak nem szabad elfordítani a fejüket. A közöny helyett a közös fellépés lehet az, amely megfékezhetővé tehet egy ilyen eseményt. 

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#kgbéla#kovács béla#ügyvéd#bólyai jános#4-6-os villamos#randalírozás

Címlapról ajánljuk