Belföld

Így néz ki belülről az a fekete Merci, amit még Horn Gyula és Áder János használt

Dévai LászlóDévai László

2023. november 21. 11:15

Szinte tökéletes állapotban van.

A 24.hu a Vezess autós portálon szúrta ki, hogy egy Facebook-posztbal feltűnt Horn Gyula egykori miniszterelnök szolgálati C220-as Mercedese. A bejegyzésben azt írják, hogy 1994-ben 5 darab vadonat új Mercedes W202 C220 Elegance felszereltségű autót rendelt a Köztársasági Őrezred, a négy fekete és egy fehér Mercedes 1994. márciusában került állományba. Az autókat extraként rádióadó-vevővel és mágneses kék villogókkal is ellátták.

A posztban szereplő, COS-978 rendszámú autó 1994-1998 között Horn Gyula és családja részére fenntartott jármű volt, amit hivatali időn kívül Horn Gyula is vezetett.

Az Oldtimer Automobil Kft. Facebook-oldala szerint az autóhoz járt kirendelt, hivatalos személyt biztosító kolléga, aki Horn feleségét, Király Annát és családját is szállította az autóval. Az autó utóéletéről annyit lehet tudni, hogy a Horn-kormány leköszönése után Áder János az Országgyűlés elnökének magánhasználatú autója lett, amelyet az Áder család használt 2003-ig.

2003 után a Kormányőrség Kárpát utcai garázsába, az úgynevezett »pártgarázsba« került, mint tartalékos autó. 2008. januárjában selejtezték le, innen tudta megvásárolni a Köztársasági Őrezred egykori parancsnoka nyugdíjazását követően, aki ezután 15 évig használta a megbecsült Mercedest

– írják a posztban.

Az autó egyébként 290 ezer kilométert futott, sérülésmentes, gyári, úgynevezett nullás állapotban maradt fenn, jövőre vihető OT (oldtimer) vizsgára.

Nyitókép: Oldtimer Automobil Kft. / Facebook

#Belföld#horn gyula#mercedes#előkerült#szolgálati#autó#Merci

Címlapról ajánljuk