EUEurópa

Megoszthatja a mandátumot Donáth Anna és Cseh Katalin, ha csak egy helyet szereznek az EP-választáson

rtl.hurtl.hu

2023. november 8. 17:18

„Ha úgy tudom a leginkább segíteni az ellenzéket és a kormányváltás ügyét, hogy 2026-ban hazatérek, akkor ezt fogom tenni” – közölte Donáth Anna.

A Momentumban azt tervezik, hogy ha a jövő évi európai parlamenti választáson csak egy mandátumot szerez a párt, akkor a jelenlegi két EP-képviselőjük, Donáth Anna és Cseh Katalin megosztaná egymás között a parlamenti munkát: a ciklus egyik felében egyikük, a másikban a másikuk lenne a Momentum EP-képviselője – írta az atv.hu.

„Cseh Katalinnal mindketten folytatni készülünk a munkánkat. Nyilván volt szó kettőnk között arról, hogy hogyan tudjuk a legjobban támogatni a pártunkat a kormányváltás érdekében. Ha úgy tudom a leginkább segíteni az ellenzéket és a kormányváltás ügyét, hogy 2026-ban hazatérek, akkor ezt fogom tenni” – közölte az atv.hu kérdésére Donáth Anna. A Momentum EP-képviselője hozzátette: a kérdés most nincs napirenden.

Donáth Anna a Válaszonline.hu portálon közzétett publicisztikájában arról írt, hogy Orbán Viktorhoz és a Fideszhez hasonlóan a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció is a „hazugság kultúráját” képviseli. Azt állította, hogy a DK „nem feltétele, hanem súlyos gátja a kormányváltásnak”, emiatt sokan bírálták őt

A politikus az RTL Híradónak azt mondta, hiba volt a korábbi összefogás, de az önkormányzati választásokon nem zárkóznak el az együttműködéstől:


Nyitókép: Illyés Tibor/MTI

 

#Európa#donáth anna#cseh katalin#ep-választás#európai parlamenti választás 2024

Címlapról ajánljuk