Belföld

Túl fideszesnek tartják, leváltaná a DK-LMP Miskolc ellenzéki polgármesterét

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 21. 12:44

Saját polgármester-jelöltet állít a DK és az LMP Miskolcon a jövő évi önkormányzati választáson, mert túlságosan kormányközelinek érzik az MSZP és a Jobbik által támogatott Veres Pált.

Pénteken jelentette be Miskolcon Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, hogy közös jelöltként Hegedűs Andreát, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjét indítják a város polgármesteri címéért a 2024-es önkormányzati választáson. Hegedűs Andrea ezzel a 2019-ben összellenzéki jelöltként nyerő, most az MSZP és a Jobbik által támogatott Veres Pál kihívója lesz.

Hegedűs Andrea a Klubrádió Megbeszéljük... című pénteki műsorában arról beszélt, hogy az DK és az LMP szerint mi a baj Miskolc jelenlegi vezetőjével.

Mint iskolaigazgatóval, közoktatásban dolgozó szakemberrel és mint emberrel nincs problémájuk Veres Pállal, de sokan aggasztónak látják, hogy milyen a viszonya a Fideszhez.

Az a cél, hogy a Fidesz ne vehesse át újra a várost

– mondta Hegedűs, aki szerint a DK, az LMP és a miskolciak egy jelentős része túl kormányközelinek érzi a polgármestert.


Hegedűs Andrea példaként említette, hogy Veres Pál elfogadta a Miskolci Egyetem úgynevezett vagyonkezelő alapítványának kuratóriumi tagságát Varga Judit akkori igazságügyi minisztertől – és ez csak egy probléma a sok közül

Az, hogy Veres Pált két másik ellenzéki párt is támogatja, Hegedűs szerint még nem feltétlenül végleges, a DK  hatpárti tárgyalást kezdeményezett, ami még tart is. 

Nyitókép: Veres Pál polgármester, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő, André Blech ügyvezető igazgató és Meleghy Gyula, a Meleghy Automotive International elnök-vezérigazgatója (b-j) a Meleghy Automotive Hungary Kft. új miskolci üzemének alapkőletételén 2023. szeptember 28-án – Fotó: Vajda János / MTI

#Belföld#miskolc#polgármester#Veres Pál#hegedűs andrea#demokratikus koalíció#lmp#mszp#ellenzéki összefogás#önkormányzati választás#2024

Címlapról ajánljuk