Belföld

Milliókat kaszált Pataky Attila, Szijjártó Péter testvére és egy Tiborcz-közeli magántőkealap a Szerencsejáték Zrt. támogatásaiból

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 12. 7:07

Több mint 500 millió forintot osztott szét a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. augusztusban és szeptemberben, főként kormányközeli emberek cégeinek.

15 cég és szervezet között több mint 500 millió forintnyi támogatást osztott szét augusztusban és szeptemberben a Szerencsejáték Zrt. erre a célra létrehozott cége, a  Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., írja a hvg.hu.

Augusztusban tíz cég és szervezet kapott 268,7 millió forint + áfa szponzorációs támogatást, további három szerencsés pályázó 45 millió forind közérdekű adományban részesült. Szeptemberben pedig összesen nettó 128,7 millió forintot kapott három másik szervezet. A hvg.hu cikkében részletesen felsoroltak közül az alábbiak érdemesek kiemelésre:

  • A legtöbbet, 105 millió + áfát a KOD Média Kft. kapta. A cég tulajdonosa a HGY Invest Kft., ami a kormányfő veje, Tiborcz István köreihez sorolt Jupiter 888 Magántőkealap egyik vállalkozása.
  • 100 millió forint + áfa támogatásban részesült a Havasi Balázs zongorista többségi, 70 százalékos tulajdonában lévő Symphonic Concert Management Kft.
  • Az Edda énekesének, Pataky Attilának egyszemélyes cége, a P.Management Kft. 78 740 157 Ft + áfával lett megtámogatva.
  • 30 millió forint + áfát kapott a Backstage Management Bt., a Tóth Gabi koncertjeit is szervező vállalkozás.
  • A TRP Hungary Kft., a magyar autó- és motorsportélet aktív szereplője, amely idén júliusban kapott már 5 millió + áfa összegű szponzorpénzt, most 20 millióban részesült. A vállalkozás nemrég szerzett tulajdonrészt egy finn motorpályában. A cég tulajdonosai közt van Őry Tamás és a felesége, Szijjártó Sarolta, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter testvére.
  • A Békemeneteket szervező CÖF alapítójához Fricz Tamáshoz köthető Demokrácia és Politikai Kultúra Alapítvány 15 milliót kapott.

Mindezek mellett a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet 5 millió forint támogatásban részesült.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#szerencsejáték zrt.#pataky attila#tiborcz istván#szijjártó péter

Címlapról ajánljuk