Belföld

A korábbi rendőrkapitányt indítja a Momentum a Hegyvidéken

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 12. 12:06

Farkas Csaba három danos, fekete öves karatemester, jógaoktató, jogász a Facebookon jelentette be, hogy jövőre indul Hegyvidék polgármesteri székéért.

Hegyvidék korábbi rendőrkapitánya lesz a kerületet 2006 óta vezető Pokorni Zoltán fideszes polgármester momentumos kihívója a 2024-es önkormányzati választáson, vette észre a 24.hu Farkas Csaba Facebookos bejelentését.

A XII. kerület polgármesteri székéért harcba szálló Farkas Csaba Gelencsér Ferenccel, a Momentum Mozgalom elnökével és Hajnal Miklóssal, a kerület momentumos országgyűlési képviselőjével készült közös fotóhoz bemutatkozásként azt írta, hogy

Dr. Farkas Csaba vagyok, jogász, a Rendőrtiszti Főiskola egykori oktatója, Hegyvidék korábbi rendőrkapitánya, újdonsült nagyapa. Tanultam, tanítottam, majd laktam is a XII. kerületben. Rendőrkapitányként megismerhettem az itt élők mindennapi gondjait, de örömét is. Imádom a természetet, gyerekkorom óta aktívan sportolok – 3. danos, fekete öves karatemester és jógaoktató is vagyok.

A posztban Farkas Csaba Hajnal Miklós 2022-as megválasztására utalva arról írt, hogy

a hegyvidékiek a változás oldalán állnak: történelmi fordulat és győzelem született a kerületünkben. Ezt a győzelmet azonban beárnyékolta az országos kudarc. Márpedig, amíg az önkormányzatban és a parlamentben is kisebbségben vagyunk, addig nem tudunk változtatni. A cél tehát csak a győzelem lehet, még ha szó szerint „hegymenet” is lesz.

A momentumos polgármesterjelölt pár pontban össze is foglalta programját:

  • felelős, problémamegoldó, elérhető és a döntéshozatalban a kerület lakosaival együttműködő önkormányzat,
  • a lakosság érdekeit védő, nem az ingatlanbefektetőket szolgáló építési szabályzat,
  • rendezett, biztonságos és tiszta közterületek,
  • a civil kezdeményezések támogatása, felkarolása,
  • a máshol működő jó megoldások átvétele, több innováció.

A kerületben eddig Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnöke jelentette be, hogy indulni kíván a polgármesteri címért.

Nyitókép: Dr. Farkas Csaba / Facebook

#Belföld#hegyvidék#XII. kerület#momentum mozgalom#gelencsér ferenc#hajnal miklós#farkas csaba

Címlapról ajánljuk