Belföld

Újabb támogatástól estek el Iványi Gáborék, már csak az adományokra számíthatnak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 6. 7:36

Október 6-tól kezdve nem kap pénzt a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program forrásaiból Iványi Gábor hajléktalanellátása.

Október 6-tól elapad a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) forrása – erről értesült a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) a napokban, írja a Népszava. Ez azt jelenti, hogy ettől a mostanáig a hajléktalanok étkeztetésére fordított pénztől is elesik  Iványi Gábor hajléktalanellátása.

Ónodi István, a MET gazdasági igazgatója a lappal azt közölte, hogy emiatt az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központjában és a József nádor téri női szállóban körülbelül napi 400 adag ételt kell pótolni saját vagy támogatói forrásból.

Ónodi István azt mondta, jelenleg már csak magánszemélyek, cégek, és civil szervezetek adományaira számíthatnak a hajléktalanoknak, rászoruló gyerekek, idősek ellátásában.

Az Iványi Gábor egyháza által fenntartott karitatív szervezetek mostanra a működésképtelenség szélére sodródtak, mivel az állam továbbra sem adja vissza a MET egyházi státuszát, elzárva ezzel azt a jogos juttatásoktól. 

Október 1-jén szolidaritási napot szervezett a krízishelyzetben lévő Magyar Evangéliumi Testvérközösség intézményeinek javára a NoÁr Mozgalom, miután a szervezettől a napokban újabb 70 millió forintot vont el az adóhatóság. Az eseményen több zenész és színész is részt vett. Nagy Ervin arról beszélt az RTL Híradónak, ha másként nem megy, akkor szerinte közvetlenül kell támogatni Iványi Gáborék munkáját:


Nyitókép: Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítója beszédet mond az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#iványi gábor#magyarországi evangéliumi testvérközösség#oltalom karitatív egyesület

Címlapról ajánljuk