Belföld

Felpezsdült a ferencvárosi ház élete, ahová állítólag Orbán Viktor jár keddenként

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 27. 14:33

A 444-en megjelent videónak köszönhetően híres lett a százéves rakparti társasház.

Kedd óta izgatja sokak fantáziáját, hogy miért jár vajon Orbán Viktor miniszterelnök keddenként egy IX. kerületi társasházba. Mint arról a 444 videója alapján az rtl.hu is beszámolt, a kormányfő autója kedden leparkolt a Bakáts utcában, ahonnan aztán a kormányfő sétálva bement a sarki épületbe. A 444 szerint Orbán Viktor minden kedden ide jár. 

A 444 riportere szerette volna készpénzt számolgató Orbán Viktort kérdezni a jegybankelnökkel kapcsolatos konfliktusáról, de a kormányfő nem válaszolt. Később, a házból kifelé jövet a ház előtti virágágyáson átlépve szállt be a miniszterelnök Viktor a testőreivel az útpadkához leparkolt kisbuszba. Ekkor sem válaszolt a feltett kérdésekre.

Szerda reggel felkerestük a videóban látható, Ullmann Gyula és Kármán Géza Aladár tervezte, több mint százéves rakparti házat. Először egy iskolatáskás srác lépett ki a kapuján, aki érdeklődésünkre azt mondta, hogy fogalma sem volt róla, hogy a házban már többször is megfordult a kormányfő. A videót sem látta, de azt mondta, hogy ezek után feltétlenül megnézni.

Felpezsdült a ferencvárosi ház élete, ahová állítólag Orbán Viktor jár keddenként
Pár évvel ezelőtt, a 100 éves budapesti házak programsorozatban bejárható volt az 1911-ben épült ház – Fotó: Nagy Attila Károly

Ezután feltűnt egy kutyás pár, akik érdeklődve átböngészték a kaputelefon feliratait, a lakók és vállalkozások neveit, majd továbbálltak. Kisvártatva így tett egy nyugdíjaskorú nő is. 

Egy huszonéves férfi épp a túlsó sarkon leparkolt robogójához igyekezett. Ő a szomszéd házban lakik és konkrétan szemtanúja volt a 444 és a kormányfői stáb találkozásának. „A testőrök gyakorlatilag lezárták a járdát, nem engedték közel a 444-eseket Orbánhoz” – mondta a videón is látható helyzetről. 

Miközben a járda szélén ácsorogtunk, jött egy középkorú nő, és figyelmeztetett, hogy óvatosan lépjünk, le ne tapossuk a virágágyás dísznövényeit. Ezeket ugyanis az ő édesanyja ültette, és kissé bosszankodtak is amiatt, hogy állítása szerint Orbán és kísérete belegyalogoltak az ágyásba.

Felpezsdült a ferencvárosi ház élete, ahová Orbán Viktor jár keddenként kezelésre
Lábnyomok a virágágyásban – Fotó: Nagy Attila Károly

Negyed kilenc körül jött egy lakó, egy középkorú férfi, aki látta a videót, és azt mondta, hogy fogalma sem volt, hogy a házba jár valamiért Orbán Viktor. „Jól konspiráltak eddig” – nevetett. „Ez egy rendes ház egyébként” – tette hozzá, és ő is méltatlankodott egy kicsit azon, hogy össze lett járkálva a virágágyás.

Befutott egy másik lakó is, egy idősebb nő, aki azt mondta, tudta, hogy megfordult már többször is Orbán Viktor házban. „Hát most jó híres lett a házunk, nagy a jövés-menés” – nevetett ő is.

Hozzászólna?

 

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#orbán viktor#444#Videó#ferencváros#ma

Címlapról ajánljuk