Belföld

A Momentum megnézte, mit csinál a Fudan Alapítvány, de csak egy üres irodát találtak

rtl.hurtl.hu

2023. július 25. 18:15

Pechje volt az ellenzéki pártnak, vagy folyamatosan üres az állítólagos székház? Mindenesetre ez a második alkalom, hogy nem találtak senkit a megadott helyszínen.

Megint ellátogatott Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese a Fudan Alapítvány állítólagos székházához, miután az RTL Híradó sikertelenül próbálta megtudakolni Csák János minisztertől, az alapítvány elnökétől, hogy épp mi történik náluk, tudatta a párt.

A miniszter annyit árult el, hogy a székhelyük épületének hatodik emeletére költöztek. Tompos azt írta: „A költözést úgy sikerült megvalósítaniuk, hogy az irodaház recepcióján sem tudtak róla, de sebaj. Ma fel is mentem a VI. emeletre, ahol a Tempus Közalapítvány igazgatója megerősítette, hogy igen, a Fudan tőlük bérel egy irodát, de nincs bent senki. 

Mindezt kedden délután három körül, azaz bőven munkaidőben. Micsoda pech.

A Momentum politikusa azonban hozzáteszi, hogy most annyival közelebb került az alapítványhoz, hogy az üres iroda bejáratára, egy fehér fecnire ki van írva egy emailcím, amelyen elvileg el lehet érni őket.

Korábban az RTL Híradó arról számolt be, hogy Csák azt mondta: „Előkészítést végez a Fudan Alapítvány Budapesten”. Hogy pontosan mit készítenek elő, miközben a kínai Fudan Egyetem fővárosi campusánek építését a kormány bizonytalan időre elhalasztotta, az alapítvány pedig semmilyen elérhetőségén nem található, azt hiába kérdezték Csák Jánostól, a miniszter félbeszakította az interjút és nem volt hajlandó válaszolni több kérdésre.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#momentum#RTL Híradó#Fudan Alapítvány#csák jános#székház

Címlapról ajánljuk