Belföld

Feltűnne bárkinek is, ha néhány politikust lecserélnénk a ChatGPT-re?

Hamberger DávidHamberger Dávid

2023. július 24. 16:37

Dr. Hoppál Péter Facebook-posztjait látván biztosan nem.

Bizonyára mindenki találkozott már azokkal az egy-két mondatos, könnyen emészthető közhelyes szlogenekkel, amit a Fidesz politikusai és propagandistái szoktak mantrázni a közösségi média oldalakon.

A Redditezők szerint

Dr. Hoppál Péter államtitkár bejegyzéseit nézve az az érzésünk támadhat, hogy egy robot írja és rakja ki ezeket a bejegyzéseket

Akár a mesterséges intelligencia is írhatná a Fidesz narratívát
Forrás: Reddit

Az egyik felhasználó megnézte, hogy a politikus Facebook-oldalán minden nap reggel 07:03-kor és 18:03-kor időzített bejegyzések jelennek meg, melyben a szokásos Fidesz narratívát közli.

Még jobban erősíti a robothangulatot, hogy ezeket a szlogeneket bármikor képes megírni egy mesterséges intelligencia is.

A hozzászólások között egy felhasználó például kipróbálta, hogy hogyan teljesítene a ChatGPT, ha a mesterséges intelligencia írná Hoppál Facebook-posztjait.

Szia ChatGPT, kérlek írj nekem 10 db 1-2 mondatos szlogent vagy közhelyet a magyar kultúra védelméről. (Politikai célokra kell). Köszi!

– adta meg utasításként a felhasználó. A ChatGPT pedig leírt olyan mondatokat, amikről első látásra nehezen mondanánk meg, hogy a Fidesz sajtósai, vagy egy robot írta.

Mutatjuk az eredményt:

Akár mesterséges intelligencia is írhatná a Fidesz narratívát
Forrás: Reddit

Nyitókép: Fidesz, Getty Images

#Belföld#fidesz#Hoppál Péter#ai#mesterséges intelligencia#chatGPT

Címlapról ajánljuk