Gyermekkoporsóval demonstrált egy férfi Orbán felcsúti házánál„A magyar fiatalság jövője” – ez volt a gyermekkoporsóra írva, amiért gyülekezési joggal való visszaélés miatt indult Keresztény Zoltán ellen rendőrségi eljárás.
Belföld

Gyermekkoporsóval demonstrált egy férfi Orbán felcsúti házánál

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. július 22. 11:19

„A magyar fiatalság jövője” – ez volt a gyermekkoporsóra írva, amiért gyülekezési joggal való visszaélés miatt indult Keresztény Zoltán ellen rendőrségi eljárás.

Keresztény Zoltán jogász, aktivista egy gyermekkoporsót vitt szombaton Orbán Viktor miniszterelnök házához, írja a 444. Keresztény Zoltán volt az, aki fekete fóliával takarta le június elején a Csákberényben orosz katonák által felavatott II. világháborús szovjet emlékművet.

„Megnyitottuk a felcsúti nyári szabadegyetemet” – írta Facebookon az akcióról Keresztény Zoltán, utalva a jelenleg zajló tusnádfürdői eseményre, amelyen Orbán Viktor szombaton előadást tart.

A kis méretű koporsóra az aktivita azt írta, hogy

A magyar fiatalság jövője

Keresztény Zoltán a tiltakozó akciót azzal magyarázta, hogy a fiatal Orbán Viktor Nagy Imre 1989-es újratemetésén azt mondta, hogy a kommunisták azzal, hogy 1990 előtt Szovjet-Oroszországhoz kötötték Magyarország sorsát, elvették, eltékozolták a magyar fiatalság jövőjét.

35 éve tehát, a rendszerváltás előestéjén, a Hősök terén az egyik üres koporsóban jelképesen a magyar fiatalok jövője is ott feküdt. Mára az ott szónokló fiatalemberből miniszterelnök elvtárs lett, mondhatni, hogy a FIDESZ Magyar Szocialista Munkáspárt örökös pártfőtitkára, aki ugyanazt tette, mint elnyomó elődjei: hozzákötötte Magyarország sorsát egy putyinista, szovjet-orosz típusú államhoz, vagy éppen a Kínai Kommunista Párthoz

– fogalmazott Keresztény, aki szerint ezért van ma Magyarországon gazdasági válság, infláció, ezért ér egyre kevesebbet a fizetés és ezért rossz az egészségügy vagy az oktatás, „miközben a politikai elit folyamatosan, láthatóan napról-napra csak hízik”.

A 444 cikke szerint a helyszínen hamar megjelent a rendőrség és átkutatták Keresztény autóját. Az aktivista azt mondta a lapnak, hogy mivel nem volt hajlandó rendőri felszólításra elvinni a koporsót, gyülekezési joggal való visszaélés miatt eljárást indítanak ellene.

#Belföld#orbán viktor#felcsút#koporsó#oktatás#fiatalok#keresztény zoltán

Címlapról ajánljuk