Belföld

Kitálalt egy dolgozó: ennyiből kell főzniük és ezért rossz a magyar kórházi koszt

Hamberger DávidHamberger Dávid

2023. június 22. 13:51

Sokszor szembejött vele az a kritika, hogy a „munkatáborban is jobb a kajak”, ezért úgy döntött, hogy tiszta vizet ön a pohárba.

Saját bevallása szerint szerint a kórházi étkeztetésben dolgozott négy évet a Reddit egyik felhasználója, aki megelégelte, hogy mindig a dolgozókat szidják a kórházi koszt miatt, és úgy döntött, megválaszol minden égető kérdést a fórumon. Ezekből a válaszokból szemezgettünk párat.

A posztoló szerint az étel minősége sokban függ attól, hogy milyen eszközök és mennyi idő áll rendelkezésre az adott napon a konyhásoknak. Véleménye szerint általában elkapkodják a főzést az ilyen helyeken és nem érdekli a dolgozókat a végeredmény minősége.

A felszerelés nem a legjobb, kevés a keret. Szerintem a szakácsok nagy része szeretne jót főzni, csak nem tehetik meg, ezért pár év után már nem érdekli őket.

1154 forint/fő a napi keret a reggeli, az ebéd és a vacsora elkészítésére. De tudomása szerint így is van, amikor eltesznek egy-két dolgot a kórházi dolgozók.

Mi mindent kivittünk, ami a menühöz tartozik, viszont csomószor a nővérektől tudtuk meg hogy például elteszik a tejeket a hűtőbe, vagy a túró rudikat, és nem mindig kapjak meg a betegek. Nálunk is volt lopkodás, de amiatt sose kaptak kevesebbet a kórházi betegek. Ha bármi panaszt kapunk, akkor ki kell vinni egy másik kaját.

Az teljes bejegyzés ide kattintva olvasható el.

Nyitókép: illusztráció, Getty Images/ SilviaJansen

#Belföld#kórház#magyar#dolgozó#reddit

Címlapról ajánljuk