Belföld

Az uniós tízmilliókat azért felvette a fideszes képviselő, aki szerint Brüsszel rosszabb, mint a kommunizmus

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2023. június 9. 13:09

Pócs János szerint Brüsszelben „egy dolgot tudnak csak támogatni, egy falu, egy nóta”, pedig ő és családtagjai is milliós tételben kértek és kaptak uniós pénzt. A fideszes politikust arról kérdeztük, aggályosnak érezte-e a pénzösszegek elfogadását. Hiába.

„Egy dolgot tudnak csak támogatni, egy falu, egy nóta. Lehet háború, lehet migránskérdés, lehet szankció, aki nem ért velük egyet, azt büntetni, kizárni, lehetőleg lefejezni politikailag” – így jellemezte nemrég az Európai Uniót Pócs János fideszes országgyűlési képviselő. Azt ecsetelte, hogy ő és Orbán Viktor miniszterelnök is élt a kommunizmusban, és Brüsszel most rosszabb, mint a kommunizmus, nagyobb a diktatúra.

Pedig a tények alapján az Európai Unió olyanokat is támogat, akik „nem értenek vele egyet”: például Pócs Jánost és családját. Idén egyelőre csak – a többi támogatásához képest – kisebb összegeket ítéltek meg neki a Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból:

Felvette az uniós milliókat a fideszes képviselő, aki szerint Brüsszel rosszabb, mint a kommunizmus

Mindez eltörpül amellett a 41,4 millió mellett, amelyet 2018-ban a jászapáti Gazda Farm megújítására kapott a fideszes képviselő:

Felvette az uniós milliókat a fideszes képviselő, aki szerint Brüsszel rosszabb, mint a kommunizmus

Ez itt a Gazda Farm:


Ahol Pócs János posztja szerint még az aratónapba is besegít az Európai Unió (lásd a plakát alján a támogatóknál):

A családnak is jutott 

Fiának, az ugyancsak politizáló ifjabb Pócs Jánosnak is besegített az Európai Unió. 2018-ban derült ki, hogy a jászapáti alpolgármestereként politizáló ifjabb Pócs 42 milliót nyert Turisztikai diverzifikáció ifj. Pócs János gazdaságában című pályázatával.

A támogatásokat listázó oldal tanúsága szerint Pócs lányának, Tari-Pócs Mónikának 2019-ben 7,9, idén pedig csaknem 3 millió forintot ítéltek meg a Vidékfejlesztési Program keretében.


A Gazda Farmon működő falatozó fejlesztésére Tari-Pócs Mónikának a GINOP-programból jutott segítség, 70 százalékos uniós intenzitással. Csaknem 10 millió forintot ítéltek meg neki 2021-ben. Kérdéseinket céges elérhetőségére küldtük el.

Felvette az uniós milliókat a fideszes képviselő, aki szerint Brüsszel rosszabb, mint a kommunizmus

Szerettük volna megtudni Pócs Jánostól, hogy hogyan kommentálná ezeket az uniós támogatásokat, illetve hogy voltak-e aggályai a pénzek igénylésekor, kézhezvételekor, de ezekre a felvetésekre nem válaszolt. Megkeresésünkre mindössze ennyit közölt:

Köszönöm a megkeresést, a jelzett kérdések adatai nyilvánosak, javaslom, használják bizalommal. Mindemellett szeretném azt is tisztelettel megjegyezni, hogy az említett projekteket úgy a hazai, mint az EU-s hatóságok személyes jelenléttel leellenőrizték, és mindent rendben találtak.

2019-ben közösen fordult Kövér Lászlóhoz tíz ellenzéki képviselőnő, Pócs János lemondását követelték, ami végül nem történt meg. A fideszes országgyűlési képviselő 2008-ban egy kazánba zárta egyik roma alkalmazottját, és erről videó is készült:


Nem ez volt az első botránya. 2018-ban egy kampánygyűlésén politikai ellenfelétől, Eszes Béla polgármestertől valami ilyesmit kérdezett: Hogy tud lefeküdni egy olyan nő mellé, aki fideszes?


Nyitókép: Pócs János / Facebook

#Belföld#pócs jános#európai unió#jászapáti#fidesz#ma#uniós pénz#eu-pénz

Címlapról ajánljuk