Belföld

Hitlert magasztalta a kormányközeli Ultrahang győri közönségtalálkozóján egy biztonságpolitikai szakértő

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 2. 17:13

Robert C. Castel rendszeresen szerepel az Ultrahang műsoraiban olyan szakértők mellett mint Nógrádi György vagy George Spöttle.

Kicsit furcsa iróniája a sorsnak, hogy az utolsó nagy, valóban európai vezető a világpolitikában, az Adolf Hitler volt

– mondta magyarul Robert C. Castel, az Ultrahang nevű külpolitikai és biztonságpolitikai elemző médiacég április 30-án, vasárnap délután Győrben tartott közönségtalálkozóján. Az elhangzottakra Csehszlovák Kém hívta fel a figyelmet a Twitteren:

Az Ultrahang közönségtalálkozóját a győri Hit Gyülekezete Tihanyi Árpád úti Salamon termében tartották, több mint 300 fő részvételével. A műsorvezető Cs. Király Tamás, az ultrahang alapítója volt, aki korábban Cseszkó Tamás néven a Hit Gyülekezetének online rádiójánál, a Hit Rádiónál, majd már új néven a Hetek hetilapnál dolgozott.

Cseszkó egyébként a szombathelyi Fideszben Hende Csaba bizalmi emberének számított, ezen kívül érdemes lehet róla azt is tudni, hogy a Szombathelyi7Nap egykori felelős szerkesztőjeként költségvetési csalás és számviteli rend megsértése miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott.


Robert C. Castel mellett Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Geopolitikai Műhelyének vezetője beszélt még geopolitikai kérdésekről, elsősorban az orosz-ukrán háborúról.

A közönségtalálkozót élőben közvetítette Facebookon a Hit Gyülekezete Győr. A nyilvánossá tett felvétel 40. percében hangzik el a cikkünk elején olvasható dicsérő mondat. A szakértő előtte a migrációs válságról és arról beszélt, hogy az ebből kipattanó háborúkat Európában vívják meg a nagyhatalmak. Az izraeli biztonságpolitikai szakértő ezután hozzátette, hogy ő mint zsidó mondja, hogy Adolf Hitler volt az utolsó nagy európai vezető, és hogy „vele véget ért ez a dolog”.

Castel Hitler méltatása után a NATO megalakításáról beszélt, aminek szerinte egy célja volt, hogy a II. világháború után kettéosztott Németország „lent maradjon”, azaz soha többé ne legyen világhatalom.

Az Ultrahang TV viszonylag új internetes médiának számít, az „Ultrahang – biztonságpolitika mindenkinek” első adásai a koronavírus-járvány második hulláma alatt, 2021 februárjában jelentek meg. Az UTV biztonságpolitikai szakértői közt két kormánykörökből jól ismert név rendszeresen előfordul: Nógrádi György és Georg Spöttle. Ennek megfelelően az Ultrahang által közvetített üzenetek nagymértékben ismétlik az Orbán-kormány külpolitikai álláspontját. A Facebookról, Instagramról és YouTube-ról is elérhető műsoraikban szerepelt már Thürmer Gyula, Ungár péter, Schiffer András és Torockzai László is. 

Nyitókép: Hit Gyülekezete Győr / Facebook

#Belföld#ultrahang#győr#Hit Gyülekezete#adolf hitler#robert c. castel

Címlapról ajánljuk