Belföld

Hadházy Ákos szerint csak egy vékony sávot hagytak meg strandnak a 7 milliárd forintnyi közpénzzel megtámogatott luxuskomplexum mellett

rtl.hurtl.hu

2023. április 29. 13:59

Az ott mind a népé!

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a Facebook-oldalán mutatta meg, hogy mennyi helyet hagyott meg az embereknek az a luxuskomplexum, amely nem kevesebb mint 7 milliárd forintnyi közpénzhez jutott hozzá.

Ezt a zsebkendőnyi strandot hagyta meg a köznépnek a 7 milliárd (!) adófizetői pénzzel megtámogatott Balaland luxus komplexum. Egészen szemtelen módon, a helyi rendeletet semmibe véve zárták le a Balaton egyik legszebb panorámájával rendelkező partszakaszt Szántódon.

– írta Hadházy Ákos.

A képviselő megjegyzi: a rendelet és az önkormányzattal szemben tett vállalás szerint a partmenti 10 méteres sávot szabadon bejárhatónak kellene meghagyniuk, ennek ellenére a sétányt kerítéssel és egy zárt kisajtóval lezárták.

Két éve a NER-es vállalkozás azzal védekezett, hogy a háromrészes beruházásból még csak a luxus apartmanok készültek el, a szálloda és a wellnessközpont nem, így az építési terület. Azt mondták, ha készen lesznek, kinyitják majd a parti sávot.

– olvasható a képviselő bejegyzésében.

A képviselő megnézte, hogy most, miután megnyílt a luxusszálloda és az élménypark is, hogy eltűnt-e a kerítés:

Természetesen nem tűnt el, így maradt a kb. 2 méter széles szántódi »sétány«. Viszont a NER büszke lehet a magyar gógyira: a zöld kiskapu ugyan be van csukva, de ottjártamkor nem volt kulcsra zárva. Bár semmi nem jelzi, hogy ott be lehet menni, de nem is tiltja. Így meg is nyitották a 10 méteres széles parti sávot, meg nem is. De inkább nem, ugyanis a következő kiskaput, ami a luxus apartmanokat a családi wellness központtól elzáró kerítésen van, már kulcsra zárták.

Hadházy szerint a partszakasz másik fele (törvénytelenül) nem bejárható a nagyközönség számára. Úgy véli, ha törvényesen akarnának eljárni, akkor a parttól 10 méterre húznának egy kerítést és a lakók, vendégek azokon található kerítésen keresztül érhetnék el a tavat.

A parlamenti képviselő szerint így működik ez például Siófokon is.


Nyitókép: Hadházy Ákos / Facebook

#Belföld#hadházy ákos#balaton#közpénz#strand

Címlapról ajánljuk