Belföld

Így fogadta Novák Katalin és Orbán Viktor Ferenc pápát

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 28. 12:55

Fehér pápamobillal katonai tiszteletadás mellett érkezett a Sándor-palota előtti térre a szentatya.

Novák Katalin köztársasági elnök katonai tiszteletadás mellett fogadta a háromnapos apostoli látogatásra Magyarországra érkezett Ferenc pápát a Sándor-palota előtti téren péntek délelőtt, jelentette az MTI. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is, valamint Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, Varga Zs. András, a Kúria elnöke, Polt Péter legfőbb ügyész és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes

A pápa fehér, Fiat 500X Sport típusú autóját a gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály három lovas huszára kísérte a Szent György térre a Hertelendy-induló hangjaira.

A téren a magyar delegáció és a pápai konvoj előtt érkező vatikáni delegáció tagjai, valamint a 32. Testőrezred, a gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály huszárjai, a Nemzeti Lovas Díszegység és a fonyódi kis huszárok várták a katolikus egyház vezetőjét.

A zenekar eljátszotta a hivatalos pápai és a magyar himnuszt, majd a pápa és a köztársasági elnök leült a kikészített székekre. Ezt követően a díszmenet elvonult előttük.

A katonai fogadtatás végén Novák Katalin bemutatta az állami delegációt a Szentatyának, és a pápa is bemutatta az államfőnek delegációjának tagjait.

Ezt követően a pápa a köztársasági elnök kíséretében lépett be a Sándor-palotába, ahol Novák Katalin átadta ajándékait a pápának.

#Belföld#pápalátogatás#képgaléria#novák katalin#orbán viktor

Címlapról ajánljuk